Dragon Age -ohjaaja työstää riskejä ottavaa toimintaroolipeliä – julkaisija nappasi muitakin pelejä talliinsa

Yellow Brick Games, Piccolo Studio, Die Gute Fabrik ja Evening Star saivat julkaisijan peleilleen.

17.3.2022 14:30

Dragon Age -ohjaaja Mike Laidlaw’n uuden Yellow Brick Games -studion ensipeli on saanut julkaisijan Private Divisionista. Take-Two Interactiven alainen ja astetta pienempiin peleihin keskittyvä julkaisujaos vahvisti julkaisevansa myös Evening Star-, Piccolo- ja Die Gute Farbrik -indiestudioiden seuraavat pelit.

Private Divisionin mukaan työn alla olevat pelit ovat vielä varhaisessa kehitysvaiheessa, minkä myötä niistä paljastettiin toistaiseksi vasta suuntaa-antavia linjauksia.

Laidlaw’n ja Ubisoft-konkareiden vuonna 2020 perustaman Yellow Brick Gamesin uutukaista kuvaillaan kunnianhimoiseksi toimintaroolipeliksi. Dragon Age-, Assassin’s Creed– ja Rainbow Six -kehittäjistä koostuva studio on silti varsin pieni, minkä ansiosta Laidlaw uskoo tiimin kykenevän ottamaan riskejä, joita suuremman AAA-luokan peleissä ei tavanomaisesti nähtäisi.

Vuonna 2018 perustettu Evening Star työstää taasen uutta 3d-toimintaloikintaa, jonka takaa löytyy muun muassa Sonic Mania Plus -pelin parissa työskennelleitä kehittäjiä. Kööpenhaminalaiselta Die Gute Fabrikilta vuorostaan voi odottaa uutta tarinavetoista seikkailua, jotka ovat muovautuneet vuonna 2009 perustetun studion tavaramerkiksi. Barcelonasta käsin toimivan Piccolo Studion pelistä ei toistaiseksi paljastettu vielä lajityyppiä.

Private Divisionin mukaan ensimmäisten projektien odotetaan valmistuvan aikaisintaan Take-Twon tuloskauden 2024 aikana.

Lähde: Private Division

Lisää luettavaa