Draamaelokuva Grand Theft Auto -sarjan taustoista johti oikeustoimiin

Grand Theft Auto -pelisarjan taustoja tutkiva draamaelokuva Game Changer on joutunut Take-Two'n hampaisiin.

22.5.2015 11:25

Rockstar Gamesin emoyhtiö Take-Two on nostanut oikeusjutun Britiannian yleisradiota BBC:tä vastaan. Take-Two syyttää BBC:n rikkovan pelitalon tekijänoikeuksia parhaillaan tekeillä olevalla Game Changer -draamaelokuvalla, jonka on määrä kertoa Grand Theft Auto -pelisarjan taustoista.

– Päämääränämme on varmistaa, ettei tekijänoikeuksiamme käytetä väärin BBC:n työstäessä epävirallista kuvausta Rockstar Gamesiin liittyvistä väitetyistä tapahtumista. Olemme moneen otteeseen yrittäneet ratkaista asian BBC:n kanssa, mutta ilman minkäänlaista merkittävää lopputulosta, Take-Two kertoo lausunnossaan.

BBC ei ole suostunut kommentoimaan tapausta.

Aiemmin huhtikuussa myös alkuperäisen Grand Theft Auto -pelin käsikirjoittaja Steve Hammond on ilmaissut omat huolensa elokuvasta.

Game Changer julkistettiin alkujaan viime maaliskuussa ja se on ollut tarkoitus saada televisioon vielä loppuvuoden aikana. Draamaa on raporttien mukaan tähdittämässä Harry Potter -konkari Daniel Radcliffe esittäen Rockstar Northin nokkamiestä Sam Houseria. Myös Bill Paxtonin (Aliens, Big Love) on kerrottu olevan mukana elokuvassa GTA-sarjaa kovasti lakimiesurallaan vastustaneen Jack Thompsonin roolissa.

Game Changer on ollut osa BBC:n Make it Digital -hanketta, jolla brittinuoria on haluttu innoittaa kehittämään teknologista osaamistaan. Grand Theft Auto -sarja sopii teemaan varsin näpsäkästi, kiitos värikkään menestystarinansa ja skotlantilaisten juuriensa.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa