Dota 2 kahmaisi yli miljoona samanaikaista käyttäjää – ensimmäisenä Steamissa

Dota 2 on ensimmäinen Steam-peli, joka on onnistunut keräämään puoleensä yli miljoona samanaikaista käyttäjää. League of Legendsiin nähden luku on kuitenkin vielä pienehkö.

16.2.2015 03:20

Valven oma MOBA-peli Dota 2 on vihdoin saavuttanut yli miljoonan samanaikaisen käyttäjän rajan. Rajapyykin saavuttamisen myötä se on samalla ensimmäinen peli, joka on kyennyt vastaavaan suoritukseen Steamissa.

Uuteen käyttäjäennätykseen pelin on auttanut sen parhaillaan käynnissä oleva New Bloom -tapahtuma. Sen myötä Dota 2 on saanut sekä hieman uutta ilmettä ylleen että myös poikkeuksellista sisältöä, kuten Year Best -hirviön hallintaan keskittyvän pelitilan.

Steamissa on viikonlopun aikana muutenkin käynyt vilske. Steamin omien tilastojen mukaan palvelussa on kirjoitushetkellä reilut 8,6 miljoonaa samanaikaista käyttäjää. Määrä on merkittävä, sillä vasta vuodenvaihteessa Steam teki kävijäennätyksen noin 8,5 miljoonalla yhtäaikaisella käyttäjällä.

Dota 2:n kävijäennätys on toki vielä vasta vain palanen siitä, missä lukemissa sen kilpailija League of Legends kulkee. Vuosi sitten kehittäjä Riot Games kertoi pelin onnistuneen keräämään parhaimmillaan 7,5 miljoonaa samanaikaista käyttäjää.

Muistaa toki sopii, että käyttäjämääriä mitatessa laskurit eivät välitä siitä, tuijottavatko pelaajat pelissä pelkkää alkuvalikkoa vai ovatko he kenties oikeasti pelaamassa.

Lähde: Steam, NeoGAF, Reddit, GameSpot

Lisää luettavaa