Disco Elysium -kehittäjien kiista on ohi – studio kertoo sopineensa oikeusjutun

Disco Elysiumin riidat on studion mukaan selvitetty.

15.3.2023 12:01

Disco Elysium -roolipelin ympärillä käyty kiista näyttäisi olevan ratkeamaan päin.

Pelin kehittäneen ZA/UM-studion ja sen perustajien väliset kiistat etenivät viime vuonna oikeusjutun asteelle saakka. Ensin studion perustajiin kuuluva Martin Luiga julkaisi syksyllä kysymyksiä herättäneen viestin, jossa todettiin Disco Elysiumin avainhenkilöiden lähteneen studiosta vasten tahtoaan viime vuonna. Myöhemmin lokakuussa Disco Elysium -suunnittelija Robert Kurvitzin kerrottiin haastaneen ZA/UM:n oikeuteen, jonka jälkeen studiota vastaan nostettiin perustajien toimesta myös kaksi muuta kannetta.

Nyt ZA/UM on kertonut oikeusjuttujen olevan takanapäin. Kurvitzin ja Aleksander Rostovin nostamien kanteiden kerrotaan tulleen hylätyksi todistusaineiston puutteen vuoksi. Studion markkinoinnista vastanneen Kaur Kenderin nostama oikeusjuttu taas on soviteltu ratkaisussa, jossa Kender on määrätty korvaamaan studiolle aiheutuneet oikeuskulut.

ZA/UM:n mukaan studio jatkaa sitä vastaan esitettyjä syytösten selvittämistä ja uskoo muidenkin syytösten osoittautuvan perättömäksi tarkastelun myötä. Studio ei kertonut tiedotteessaan tarkempia tietoja tulevaisuudensuunnitelmistaan esimerkiksi huhutun Disco Elysium -jatko-osan tiimoilta, mutta studion todetaan olevan edelleen menestyksen polulla.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa