Diabloa, Destinya ja Jonathan Blow – Sony lupaa vahvaa kehittäjätukea PS4:lle

Sony hehkuttaa saaneensa valtaosan maailman suurimmista julkaisijoista tukemaan uutta konsoliaan.

21.2.2013 14:28

Viime yönä julki viimein tuodun PlayStation 4 -konsolin ei pitäisi jäädä vain Sonyn omaksi temmellyskentäksi. Elektroniikkajätti hehkutti uutuuskonsolille omistetussa PlayStation Meeting -tapahtumassaan, että se on saanut alustalleen tukea lähes kaikilta maailman suurimmilta kolmannen osapuolen julkaisijoilta.

Muutamista tulevista helmistä saatiinkin kepeitä vihjeitä kyseisessä tapahtumassa. Lavalla nähtiin muun muassa Square Enix kertomassa E3:ssa tapahtuvasta Final Fantasy -paljastuksesta sekä Capcom esittelemässä uutta pelimoottoriaan ja sillä tehtyä Deep Down -peliä (kts. video).

Laajemmalti tukea Sonylle ovat erityisesti myös antamassa Blizzard, Activision ja Ubisoft. Blizzardin osalta PlayStation 4:lle ja 3:lle julkistettiin Diablo III, kun taas Activision vahvisti Bungien Destiny-pelin saapuvan PlayStation 3:n ohella myös PlayStation 4:lle yksinoikeussisällön kera. Ubisoft puolestaan esitteli lavalla Watch_Dogsia, joka vahvistettiin tänään sekä Wii U:lle että PlayStation 4:lle.

Indiepuolta Sony vannoo myös tukevansa vielä PlayStation 4:lläkin. Tästä esimerkkinä se toi lavalle Braid-pelin luoneen Jonathan Blow’n, joka lupasi uuden The Witness -pelinsä Sonyn uutuuskonsolille.

Laajemman katsauksen PlayStation 4:n potentiaalisista tukijoista saa kurkistamalla esimerkiksi peliblogi Joystiqin käsiinsä saamaa listaa. Siitä muun muassa selviää, että kotimaisista kehittäjistä ainakin Rovio, Frozenbyte ja Bugbear saattavat työstää jotain uutuuskonsolia varten.

Linkki Deep Down -videoon

Linkki Watch_Dogs-videoon

Linkki The Witness -traileriin

Lisää luettavaa