Diablo IV:n ja Overwatch 2:n kehitys vain pitenee – 2023-julkaisu ei ole välttämättä mahdottomuus

Lykkäyksiä perustellaan muun muassa yhtiössä tapahtuneilla henkilöstömuutoksilla.

5.11.2021 13:50

Diablo IV:ta ja Overwatch 2:ta ei kannata odotella vielä toviin edes vuodenvaihteen jälkeen. Activision Blizzard on ilmoittanut osana pelitalon tuoretta sijoittajapuhelua, että kummallekin vuonna 2019 paljastetulle projektille on päätetty antaa lisää kehitysaikaa.

– Vaikka suunnitelmissamme on julkaista ensi vuonna merkittävä määrä sisältöä Blizzardilta, suunnittelemme nyt aiempaa myöhempää julkaisua sekä Overwatch 2:lle että Diablo IV:lle, pelijätiltä kerrotaan.

Tähän asti pelikaksikkoa koskevista julkaisusuunnitelmista on lähinnä tiedetty, ettei kumpaakaan teosta ole kannattanut odottaa ulos ennen ensi vuotta. Activision Blizzardin kolmatta tilikauden 2021 kvartaalia koskenut sijoittajaviestintä ei vieläkään ole erityisen selkokielinen sen suhteen, milloin pelejä tavoitellaan ulos. Se kuitenkin antaa ymmärtää, ettei vuodelle 2023 venyvä julkaisu olisi välttämättä mahdottomuus.

– Päätös siirtää ensi vuodelle odottamaamme taloudellista nousua. Olemme kuitenkin luottavaisia, että päätös on oikea henkilöstöllemme, pelaajillemme ja sarjojemme pitkän aikavälin menestykselle.

Yhtenä syynä lykkäykselle Activision Blizzard on antanut Blizzardin sisällä tapahtuneet henkilöstömuutokset, joista iso osa on tapahtunut pelijättiä läpi loppuvuoden ravisuttaneen työpaikkakohun alla. Esimerkiksi Diablo IV:n ohjaaja lähti aiemmin kesällä juurikin kohun myötä. Keväällä ennen Blizzard-kriisin alkua Overwatch-vetäjä Jeff Kaplan jätti hänkin yhtiön.

Lähde: Gematsu

Lisää luettavaa