Deus Ex -studion isähahmo jättää Square Enixin erimielisyyksien johdosta

Eidos Montrealilla yli kuusi vuotta vaikuttanut Stephane D'Astous jättää Square Enixin taakseen. Ratkaisuun johti miehen mukaan esimerkiksi Eidosin ja Squaren välinen kommunikaation ja johtajuuden puute sekä erimielisyydet.

23.7.2013 16:56

Vuodesta 2007 asti pystyssä ollut Eidos Montreal menettää tyystin avaintyöntekijänsä. Studiota alusta alkaen pääasiallisesti vetänyt Stephane D’Astous on tänään tiedottanut medialle irtisanoutuneensa tehtävistään viime perjantaina Eidosin ja Square Enix Europen erimielisyyksien johdosta.

– Square Enix Europen viime vuotisesta taloudellisesta kompuroinnista lähtien meillä on ollut eriäviä mielipiteitä siitä, mitä tilanteen suhteen pitäisi tehdä. Johtajuuden, rohkeuden ja kommunikaation puute olivat niin ilmeisiä, etten kyennyt tekemään töitäni kunnolla. Tajusinkin, ettei erimielisyyksiämme voisi paikata ja että ikävä kyllä paras ratkaisu oli lähteä eriäville teille, D’Astous kuvailee tiedotteessaan.

Square Enixin viime tilikausi ei mennyt yhtiön osalta täysin nappiin ja näin ollen se päätyi tekemään mittavia rakenneuudistuksia piristääkseen toimintaansa. Puolen vuoden sisällä yhtiössä ollaankin nähty muun muassa joukko irtisanomisia varsinkin lännessä. Se myös laittoi länsistudioidensa johtoporrasta uuteen kuosiin alkukesän paikkeilla, minkä myötä D’Astous siirtyi tekemään vahvemmin työtä useammankin eri Square Enixin studion välillä.

Myös Squaren pääpomo Yoichi Wada irtisanoutui tehtävistään maaliskuussa. Hän tosin toimii nykyään vielä Square Enix Tokyon puheenjohtajana.

Eidos Montreal sai hiljattain ulos iOS-peli Deus Ex: The Fallin ja valmistelee parhaillaan uutta Thief-peliä niin nykyisille kuin tulevillekin pelialustoille. Pelin olemassaolosta on tiedetty jo aina vuodesta 2009 lähtien. Projektin onkin raportoitu kärsineen muun muassa taajasta miehityksen vaihtumisesta ja tökkivästä yrityspolitiikasta.

Lähde: Polygon, DevelopStephane D’Astous (Twitter)

Lisää luettavaa