Destiny 2:sta paljastui epäilyksiä herättänyt kokemuspistejärjestelmä, Bungie kytki sen välittömästi pois päältä

Bungie on myöntänyt Destiny 2:n skaalaavan pelistä saatua kokemusta, jos sitä tienaa paljon lyhyessä ajassa. Kovin epäilyttävästi yhtiö on samantien kytkenyt ominaisuuden pois päältä, kun se huomattiin.

26.11.2017 04:56

Bungie on päätynyt muuttamaan Destiny 2:n kokemuspistejärjestelmää pelaajien ryhdyttyä esittämään kysymyksiä sen logiikasta,

Reddit-käyttäjä EnergiserX alkoi tutkia asiaa hiljattain muutamien pelaajien hämmästykseen perustuen, ja huomasi, että mitä nopeammin pelissä tienaa kokemusta, sitä vähemmän vaikutusta sillä tuntuu olevan. Efekti on huomattavissa varsinkin Public Event -koitoksissa, joista voi ansaita kerralla ison summan kokemusta.

Parhaimmillaan EnergiserX kertoo menettäneensä kokeiluissaan reilut 90 prosenttia saamastaan kokemuksesta. Tapaus on ollut hämmentävä, sillä koitoksia suorittamalla Destiny 2 ilmoittaa kyllä pelaajlle numeerisesti, miten paljon tämän olisi pitänyt kerätä kokemuspisteitä. Kun kokemuksen karttumista seuraa kuitenkin ruudulla näkyvällä kokemuspalkilla, voivat pelaajat huomata, että se alkaa edetä hitaammin, mitä enemmän kokemusta on lyhyessä ajassa saanut kerättyä. 

Bungie on sittemmin virallisesti vahvistanut, että Destiny 2 tosiaan skaalaa saadun kokemuksen ylös- ja alaspäin sen ansaitsemistahdin mukaan. Pelitalo on samalla myös kertonut kytkeneensä järjestelmän nyt pois päältä, koska sekään ei ole ilmeisesti ollut tyytyväinen skaalauksen toimintaan.

Skaalauksen olemassaolosta on ollut helppo häiriintyä, sillä tasokaton 20 saavuttamisen jälkeen pelaajia palkitaan kokemuspisteiden keruusta loottilaatikoiden tyyppisillä Bright Engrameilla. Koska kyseisiä Engrameja myydään myös oikealla rahalla, on pelaajien selkien takana toiminut käytäntö voitu nyt nähdä luihuna keinona houkutella heitä mikromaksujen pariin.

Bungie on kertonut pitävänsä silmällä kokemukseen liittyvää dataa jatkossa ja päivittävänsä sen toimintaa tarpeen mukaan.

EnergiserX:n analyysin voi sen erilaisia kaavioita myöten lukaista tästä.

Lähde: Bungie

Lisää luettavaa