Dead Space -luojan uutuuskauhu päivättiin – tältä näyttää The Callisto Protocol pelikuvan voimin

Joulukuu kävi juuri synkemmäksi.

6.6.2022 18:43

Dead Space -sarjaa luomassa olleen Glen Schofieldin uusi scifikauhupeli The Callisto Protocol on saanut julkaisupäivän. Striking Distance Studiosin niin PS5:lle, PS4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle kuin pc:lle kehittämä peli ilmestyy pelattavaksi 2. joulukuuta.

Paljastus tapahtui osana Sonyn tuoretta State of Play -lähetystä, joka tarjoa viimein ensimmäisiä maistiaisia myös The Callisto Protocolin pelikuvasta. Odotettavissahan on Jupiterin Kallisto-kuuhun sijoittuvaa kolmannen persoonan selviytymiskauhua, jossa paikallisessa vankilassa lusinut Jacob Lee ajautuu melkoiselle karkumatkalle, kun muut vangit alkavat muuttua hirviöiksi ja laittavat kuussa kaiken mullin mallin.

Schofield kuvailee, että peli mukailee monien selviytymiskauhupelien trendejä siinä, että pelimaailmasta ei löydy liiaksi aseita, parannusesineitä tai ammuksia hyödynnettäväksi. Käänteitä toimintaa pyritään tuomaan kuitenkin myös strategiseksi lupaillulla taistelujärjestelmällä, jossa ampuminen ja lähitaisteluliikkeet elävät sovussa keskenään ajaen pelaajia pieksemään hirviöitä usein tiiviiksi menevissä olosuhteissa.

Lisää luettavaa