DayZ-kehittäjä krakkeri-iskun kohteena, pelin lähdekoodi vaarassa

Bohemia Interactiven kerrotaan joutuneen krakkerien hyökkäyksen kohteeksi. Murtautujat saattoivat saada mukaansa DayZ:n lähdekoodin.

15.5.2014 05:00

Äskettäin tapahtunut krakkeri-isku on saattanut vaarantaa huippusuositun DayZ-verkkopelin lähdekoodin.

Moninpelihuijauksien jakamiseen tarkoitetulle Unknown Cheats -sivustolla julkaistun latauslinkin väitettiin olevan alphatestissä olevan DayZ:n lähdekoodi. Sittemmin poistetun viestin sisältöä on puitu Reddit-keskustelupalstalla, jonka käyttäjät ovat poimineet mm. kuvakaappauksia DayZ:n lähdekoodiksi väitetyn latauksen sisällöstä.

Zombiselviytymishiekkalaatikko DayZ:n kehittäjä Bohemia Interactive on vahvistanut havainneensa hyökkäyksen tietyillä palvelimillaan. Studio ei kuitenkaan ole vahvistanut väitettä pelin lähdekoodin joutumisesta vääriin käsiin. Murron ei myöskään pitäisi vaikuttaa pelin kehitystyön etenemiseen.

Mikäli lähdekoodi on todella päätynyt jakeluun Internetissä, mahdollistaa koodin väärinkäyttö todennäköisesti uusien huijausohjelmien kehittämisen pelaajien pään menoksi. Toistaiseksi Bohemia ei ole kommentoinut mahdollisia toimenpiteitä uusien huijauksien varalle.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa