David Hayter, Solid Snaken ja Big Bossin syrjäytetty ääninäyttelijä jättää jäähyväisensä faneille ja hahmoille Twitterissään.

15 vuotta Snaken äänenä toiminutta Hayteria ei ole pyydetty jatkamaan roolissaan Metal Gear Solid V:ssä. Peliä tekevä Kojima Productions vahvisti tiedon Hayterin poisjäämisestä viime viikolla. Sarjan luonut Hideo Kojima perustelee ääninäyttelijän vaihtoa sillä, että hän haluaa tuoreen aloituksen Snaken seuraavalle pelille. Uutta näyttelijää ei ole vielä nimetty.

– Olen ollut Torontossa viimeiset kahdeksan kuukautta ohjaamassa ensimmäistä elokuvaani, Wolves. Joululomaksi saavuin kotiini Los Angelesiin. Kuulin äänityksien Metal Gear V -peliin olevan käynnissä, mutta en saanut tietoa, tarvitaanko minua niissä vai ei. Otin yhteyden pelin tuotannossa mukana olevaan henkilöön. Hän kertoi lounaalla, ettei minua tarvita tässä pelissä. Mitään syytä tähän ei annettu, Hayter kertoo Twitterissään.

Hän kertoo rakastavansa Metal Gear -rooliaan, mutta päätös näyttelijän vaihdoksesta ei ole hänen käsissään.

– Ihailen sarjan pelien teknologisia saavutuksia, pelattavuutta ja niiden poliittisia viestejä. Pääasiallisesti rakastan sarjassa eniten sen faneja. Kaksi aikuista miestä purskahti itkuun tavatessamme fanitapahtumassa Vancouverissa. Jos se olisi minusta kiinni, olisin Snaken ääninäyttelijä ikuisesti. Kenen tahansa muun äänen kuuleminen hahmon suusta saa minut voimaan pahoin. Muut työni eivät kuitenkaan tähän lopu, mutta en halua kenenkään luulevan hylänneeni heidät. Tulen kaipaamaan tätä työtä ja hahmoa todella paljon, Hayter jatkaa.

Metal Gear Solid V: The Phamtom Pain julkaistaan Xbox 360- ja PlayStation 3 -konsoleille. Julkaisuajankohtaa tai mahdollisia tulevan konsolisukupolven versioita ei vielä ole vahvistettu.

Lähde: Twitter, Eurogamer, CVG

Lisää luettavaa