Dark Soulsin verkkohaavoittuvuuden paljastaneet pelaajat ovat huolissaan Elden Ringistä

Elden Ringiä odottavat pelaajat peräänkuuluttavat toimenpiteitä kehittäjiltä.

6.2.2022 12:11

Dark Souls -pelejä vaivaavan vakavan tietoturvahaavoittuvuuden pelätään varjostavan myös Elden Ringin häämöttävää julkaisua.

Julkaisija Bandai Namco poisti kaikkien Dark Souls -pelien pc-versioiden verkkopalvelut käytöstä viime kuussa julkisuuteen tulleen haavoittuvuuden vuoksi. Pc-versioita koskevan haavoittuvuuden kerrotaan mahdollistavan luvattoman koodin suorittamisen verkkopelaajien koneilla, mikä avaa ovet esimerkiksi koko koneen haltuun ottamiseen tai valvomiseen käyttäjän tietämättä.

Haavoittuvuuden julkistaneiden pelaajien mukaan Bandai Namco ja kehittäjä FromSoftware ovat olleet tietoisia Dark Soulsin verkkohaavoittuvuuksista jo pitkään. Julkaisijan kerrotaan saaneen tiedon toisesta, toistaiseksi julkistamattomasta Dark Souls -haavoittuvuudesta jo vuonna 2020, mutta korjauksia kumpaankaan haavoittuvuuteen ei ole vielä julkaistu. Viime kuussa julki tuodun haavoittuvuuden julkistamisella pyrittiinkin pakottamaan studio toimenpiteisiin ongelmien korjaamiseksi.

Verkkopalveluita koskevan haavoittuvuuden arvellaan koskevan myös FromSoftwaren tässä kuussa julkaistavaa Elden Ringiä. Viimeisimmän haavoittuvuuden löytänyt henkilö on kertonut VGC-julkaisun haastattelussa ongelman koskevan FromSoftwaren pelien jakamaa verkkoinfrastruktuuria. Tämän vuoksi hän pitää vääjäämättömänä, että myös Elden Ringistä löydetään helposti huijarien ja pahansuopien tahojen hyödynnettävissä olevia aukkoja.

Bandai Namco tai FromSoftware eivät ole kommentoineet Dark Souls -pelisarjaa tai Elden Ringiä koskevia haavoittuvuuksia julkisesti. Dark Souls -pelisarjan pc-verkkopalvelut ovat olleet suljettuna jo kahden viikon ajan. Elden Ringin on määrä ilmestyä 25. helmikuuta pc:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa