Lähemmäs kaksi vuotta sitten alun perin julkistettu Elden Ring saattaa hyvinkin rikkoa pitkän hiljaiselonsa piakkoin.

Dark Souls -kehittäjä FromSoftwaren sekä Tulen ja jään laulu -kirjailija George R. R. Martinin yhteisprojekti nousi viikonloppuna puheeksi ensin GamesBeat Decides -podcastin myötä. Siinä toimittaja Jeff Grub ilmaisi, kuinka pelaajien ei tarvinne odottaa pelistä enää pitkään uutta informaatiota ja että hän on nähnyt vahvoja todisteita sen olemassaolosta. Grubin sanoja tuki pian Twitterin puolella toinen sisäpiirilähteistään tunnettu pelitoimittaja Jason Schreir, joka myös kertoi, että merkit viittaavat pian Elden Ring -aiheisiin uutisiin.

Kuinka ollakaan maanantaina verkkoon alkoikin ilmestyä suttuisia videopätkiä, joiden on kerrottu olevan peräisin Elden Ringin lähestyvästä trailerista. Julkaisut Video Games Chronicle ja Eurogamer kertovat muun muassa olevansa läheisemmin tietoisia videosta sekä sen sisällöstä, ja odotettavissa pitäisikin olla vihdoin muun muassa pelikuvaa uutukaisesta. Väitettyjä traileripätkiä on koottu esimerkiksi ResetEra-sivustolle.

Vielä ei toki tiedetä, milloin traileri olisi määrä julkaista virallisesti ja missä yhteydessä. Microsoftin Aaron Greenberg on esimerkiksi jo kaatanut spekulaatiot siitä, että Xboxilla olisi luvassa jonkinlainen julkistusnäytös piakkoin. Elden Ringin julkaisijana toimiva Bandai Namco on vuorostaan ollut vielä tyystin hissukseen asiasta. Yhtiö kyllä rekisteröi hiljattain tavaramerkin Bandai Namco Next, jonka spekuloitu olevan mahdollinen nimi yhtiön omalle verkkolähetysformaatille.

Video Games Chroniclen lähteiden mukaan Elden Ringin kehitys on monien peliprojektien tavoin kokenut hidastuksia koronapandemian johdosta. Mahdollista vielä onkin, ettei peliä saada ulos vielä tämänkään vuoden aikana.

Lähde: Eurogamer, Video Games Chronicle, Aaron Greenberg (Twitter)

Lisää luettavaa