Dark Souls III:n tuorein pc-päivitys ei toiminut aivan odotetusti.

Perjantaina julkaistun päivityksen oli määrä suojella viattomia verkkopelaajia teosta piinaavilta huijareilta ja heidän toimintansa seurauksilta, mutta peli alkoi sivuoireena pykiä ja pätkiä pahasti useimmilla kokoonpanoilla. Käyttäjäraporteista päätellen nykiminen ja sen aiheuttama viive teki jo entuudestaan huippuhankalasta pelistä pitkälti pelikelvottoman niin verkossa kuin yksin pelatessakin.

Pelin kehittäjä From Software on nyt vetänyt päivityksen takaisin kokonaisuudessaan korjatakseen köhimisongelmat, mutta on samaan hengenvetoon luvannut jatkaa huijariongelmaa vastaan taistelemista. Ilmeisesti uusitun päivityksen toivotaan ilmestyvän aivan näillä näppäimillä, ja lisää vastaavia toimenpiteitä on luvassa lähitulevaisuudessa. 

Vaikka virheen havaitsemiseen kului muutamia päiviä, pysyivät peukaloitaan viikonlopun läpi pyöritelleet pelaajat yllättävän positiivisina, ja yleisökommentääri onkin ollut pitkälti huumoripitoista.

– Pelin jäätyminen on todella parantanut verkkopelikokemusta – yksikään huijari tai hakkeri ei tahdo joutua kohtaamaan uudistettua pelimekaniikkaa, kuului Reddit-käyttäjä Bobbelbobin pilke silmäkulmassa kirjoitettu oodi päivitykselle.

Alle upotettu video puolestaan tarjoilee visuaalisia todisteita siitä, kuinka silkinsileästi peli pyöri päivityksen kera.

Lähde: Steam, VG247, Reddit

Lisää luettavaa