Cyberpunk-tietomurto ja kohuräiskinnän uudelleensyntymä – tässä viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja uusia Steam-hittejä viikolta 6.

14.2.2021 19:32

Päättyneellä viikolla elettiin taas erikoisia aikoja pelilalla. 11 vuotta kadoksissa ollut peliprojekti Six Days in Fallujah teki täyden yllätyspaluun, kun taas puolalaisyhtiö CD Projekt kohtasi uuden mutkan tietomurron merkeissä. Positiivisempana asiana uusi Steam-hitti näyttää saaneen myös toki syntynsä viikinkiteos Valheimin menestyksen myötä.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Lähteet: Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit myytiin pimeässä verkossa

CD Projektin varastettujen lähdekoodien kerrotaan tehneen kauppansa pimeässä verkossa. Viime viikolla CD Projektiin kohdistuneen tietomurron yhteydessä varastetut Cyberpunk 2077:n ja The Witcher 3:n lähdekoodit huutokaupattiin hakkerien toimesta miljoonan dollarin lähtöhinnalla. Pimeän verkon tutkimukseen erikoistunut KELA-organisaatio ja tietoturva-asioihin keskittynyt Twitter-tili vx-underground ovat kertoneet lähdekoodien löytäneen ostajansa huutokaupan ulkopuolelta.

Lue koko uutinen

Huoh… Eikö ihmisellä parempaa tekemistä, kuin hakkeroita yrityksiä vastaan.
Varsinki osa some käyttäjistä on fine tämä kaltaisten hyökkäykset.
-Kalastajamies

Oli mitä mieltä tahansa CD Projektin toiminnasta, rikollista toimintaa ei tule hyväksyä. -Lykos


Miljoonaraja murskaksi viikossa – viikinkiselviytymispeli Valheim on jo Steam-hitti ja kiinnostus sen kuin vain kasvaa

Helmikuun alussa Steamin varhaisjulkaisutarjonnan joukkoon suunnannut viikinkiselviytymispeli Valheim on muodostunut jo melkoiseksi hitiksi kehittäjilleen. Iron Gate Studio on vahvistanut, että peli ylsi yli miljoonan kappaleen myynteihin pelkästään ensimmäisen saatavuusviikkonsa aikana.

Lue koko uutinen


Kingdom Hearts -sarja saapuu lähes kokonaisuudessaan pc:lle

Tähän asti enemmän konsoliviihteenä pysynyt Kingdom Hearts -sarja on suuntaamassa ensimmäistä kertaa pc:lle. Iso osa sarjan peleistä saadaan Epic Games Storeen maaliskuun 30. päivä, jolloin kauppapaikasta voi napata haltunsa kaikkiaan neljä erilaista Kingdom Hearts –pakettia.

Lue koko uutinen

Tätä onkin odotettu! Ykkösen ja kakkosen modaaminen tulee olemaan hauskaa. Mutta ensin odottelen alennuksia. -Andzerx

Noilla hinnoilla jään kanssa odottamaan Steam-julkaisua, mutta joka tapauksessa hieno juttu, että pelit viimein saadaan PC:lle. Nähtävästi myös japaninkielinen ääniraita on nyt mukana. -Ananaz


11 vuotta sitten hylätty kohupeli Six Days in Fallujah elää taas – taustalla Halo- ja Destiny-konkareita

Oikean elämän tapahtumiin perustuva taktinen räiskintäpeli Six Days in Fallujah on taas työn alla. Yli 11 vuotta sitten hylätyn projektin on paljastanut uudelleen pelitalo Victura yhteistyössä entisistä Bungie-kehittäjistä koostuvan Highwire Gamesin kanssa.

Lue koko uutinen

Muistan kyllä tämän pelin ja sen kohun mikä siitä tuli aikoinaan, ikuisuusprojektiksi peli meni ja lopulta kehitystudio kutistui kolmeen henkeen, mikäli muistan oikein. Aikanaan aihepiiri kiinnosti, mutta nyt olen kyllä aivan ähky FPS-peleille, en tiedä viitsinkö napata peliä, jää nähtäväksi. -Brutal1ty


HBO:n The Last of Us -televisiosarja sai tähtensä – tuttuja kasvoja luvassa Game of Thronesista ja The Mandalorianista

HBO:lle matkalla olevan The Last of Us -sarjan pääosanesittäjät ovat löytyneet. Tekijät ovat vahvistaneet, että Joelin rooliin on valikoitunut televisiota varten niin The Mandalorianista, Game of Thronesista kuin Narcosista tuttu Pedro Pascal, kun taas Ellien ottaa tulkittavakseen Game of Thronesissa myöskin ilahduttanut Bella Ramsey.

Muina näyttelijäjulkistuksina kuluvalla viikolla kuultiin, kuinka Jamie Lee Curtis sekä Jack Black ovat liittymässä osaksi Borderlands-elokuvaa.

Lue koko uutinen

Ulkonäön perusteella ihan hyvät valinnat roolehin. Pascal on The Mandalorianissa jota olen joitain jaksoja katsonut mutta sen perusteella on vaikea sanoa näyttelijänlahjoista. Innolla odotan tätä sarjaa. -Galactus

Bella Ramsey on ihan tajuttoman hyvä valinta! Hän varasti shown jokaisessa Game of Thrones -jaksossa, jossa esiinty, aivan ikoninen, jäätävän hyvä suoritus. Roolin piti jäädä parin jakson mittaiseksi, mutta (ansaittu) fanisuosio takasi jatkoa myös finaalikaudelle asti. Ihan mahtavaa, että pääsee näin isoon rooliin tässä. -Spaceman


Ubisoft siirtää painopistettään ilmaiseksi pelattaviin peleihin ja mobiilikokemuksiin

Ubisoft on kertonut tulevaisuudensuunnitelmiaan viimeisimmän tuloskatsauksensa yhteydessä. Ranskalainen pelijätti on kertonut sijoittajille siirtävänsä painopistettään isoista niin kutsutuista AAA-peleistä ilmaiseksi pelattavien pelien ja mobiilijulkaisujen suuntaan.

Lue koko uutinen

Mieluummin ottaisin vaikka A tai AA pelejä, pienempää maksua vastaan, kuin aina AAA pelejä, jotka ei välttämättä edes kiinnosta. Mutta kait sielä on nyt laskettu, että mikromaksuilla tienataan paljon enemmän kuiin myynnillä. -Paladin777

Mulle Ubisoftista tulee vieläkin ensimmäisenä mieleen Rayman ja Beyond Good & Evil. Hassuahan tämä on, varsinkin kun edellisestä ei mobiili-Raymanista on kohta 8 vuotta ja B&E2 tulee ehkä joskus tai sitten ei. Kaiken ei tarvitse olla AAA, on ok tehdä välillä jotain pienempää joka ei ole mobiili ja/tai free to play. -Luffymcankka


Tales from the Borderlands palaa myyntiin yli vuoden kadon jälkeen – Borderlands 3: Director’s Cut esiteltiin samalla

Telltalen seikkailupelien joukkoon lukeutuva Tales from the Borderlands on tekemässä paluun myyntiin noin vuoden pituisen tauon jälkeen. Viidestä episodista koostuva Borderlands 2:n ja 3:n tapahtumien väliin sijoittuva peli palaa saataville pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle helmikuun 17. päivä.

Lue koko uutinen

Ainoa hyvä peli sarjassa. Hauska teos eikä niin vakava kuin muut telltale pelit. -Portable


Grand Theft Auto V rikkoi jo 140 miljoonan kappaleen rajapyykin – 2020 oli pelin paras vuosi julkaisun jälkeen

Grand Theft Auto V:n pysäyttämätön myyntimenestys jatkuu edelleen. Julkaisija Take-Two on kertonut tuoreimmassa tuloskatsauksessaan Rockstar Gamesin Grand Theft Auto V:n rikkoneen jo 140 miljoonan myydyn kappaleen rajapyykin.

Lue koko uutinen

Hienoa, odottelenkin jo GTA V:tä PS6:n julkaisuun. Ja Skyrim — Spectacle Editionia. -Corso

Taitaa olla turha odotella että jatko-osaan tulisi sitten yksinpeli-DLC:tä kuten GTA IV:hen. -PSPiraatti


Kehittäjä menetti hermonsa Googleen ja perui hittipeli Terrarian Stadia-julkaisun – ”en ole tekemisissä korporaation kanssa, joka arvostaa asiakkaitaan ja kumppaneitaan näin vähän”

Googlen suoratoistopalvelu Stadiaan ilmeisesti suunniteltu käännös Terrariasta ei tule sittenkään tapahtumaan. Pelin luojiin lukeutuva Andrew ”Demilogic” Spinks paljasti asian hämmentävästi Twitterissä näin maanantaina todeten, ettei hän ole päässyt Google-tiliinsä käsiksi viimeiseen kolmeen viikkoon, eikä hän tiedä miksi.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuvat tällä viikolla – pieniä painajaisia ja klassikkopahiksen raivoa

Uusi hiljaisempi peliviikko on edessä, mutta niin uusivanha Mario-seikkailu kuin pikkuisten painajaisten paluu varmistavat, että jotain on silti tarjolla. Torstaina kelpaa lähteä siis jännitysmatkalle Little Nightmares II:n parissa, kun taas perjantaina pompitaan taas Super Mario 3D Worldin parissa ja tällä kertaa vieläpä uuden Bowser’s Fury -osuuden kanssa.

Lue koko uutinen

Pitäisi kyllä ensin pelata se Little Nightmares läpi kun jäi aikoinaan kesken. Kakkosen ostan erityisesti (järkevästi hinnoitellun) erikoisversion vuoksi kun ensimmäisestäkin sellainen löytyy. -zappah

Mario menisi ostoon, jos en olisi juuri Odysseyta ja sitä ennen Galaxy 2:sta pelannut. Vähän yliannos Mariota nyt. 😀 -Teräskäsine


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa