Cyberpunk 2077:n pelaajamäärät ovat laskeneet jyrkästi julkaisun jälkeen – silti se on yksi Steamin pelatuimpia pelejä

Cyberpunk 2077 menetti kuukaudessa lähes 80 prosenttia pelaajamäärästään, mikä on silti yksinpeleille tyypillistä. Peliä pelataan yhä myös tiiviisti.

6.1.2021 11:16

CD Projektin kohupeli Cyberpunk 2077 on laskenut pc:llä aktiivisilta pelaajamääriltään reilusti ensimmäisen kuukautensa aikana. Pelien menestyslukuja seuraava GitHyp-sivusto raportoi, että Cyberpunkin Steam-version samanaikaisten pelaajien määrässä on nähty pudotusta 79 prosentin verran. 

Julkaisussaan Cyberpunk 2077 rikkoi Steamissa yksinpelien ennätyksen ylittämällä miljoonan samanaikaisen pelaajan rajan. Viime viikonloppuna se ylsi parhaimmillaan 225 000 samanaikaiseen pelaajaan.

Lukema on silti kaukana huonosta. Kyseisellä pelaajamäärällä peli pyörii yhä aktiivisesti Steamin kymmenen kärjessä.

GitHypin mukaan trendi vastaa myös tavanomaista yksinpelien elinkaarta, mitä nyt pelaajamäärän kehityksessä mitattuna Cyberpunk 2077 menestyy studion edellistä peliä, The Witcher 3: Wild Huntia, heikommin. The Witcher 3:n pelaajamäärät laskivat sivuston mukaan 79 prosenttiin alkuperäisestä huipusta kolmessa kuukaudessa. Huomioida tässäkin tapauksessa tosin sopii, että julkaisussaan Witcher 3:n samanaikaiten pelaajien määrä oli parhaimmillaan 92 000 eli yhä vähemmän kuin mihin Cyberpunk 2077 tälläkin hetkellä kykenee. Aina CD Projektilla asti on myös myönnetty, että Cyberpunk 2077:stä on tavoiteltu pelinä hippusen lyhyempää kokemusta kuin edeltäjästään.

Tarkoituksena CD Projektilla olisi ryhtyä julkaisemaan pieniä ilmaisia lisäsisältöpaketteja Cyberpunk 2077:ään näin alkuvuodesta. Pelin viilailu jatkuu toki sekin.

Lähde: GitHyp

Lisää luettavaa