Cyberpunk 2077:n lähdekoodista paljastui Nalle Puh -sensuurisuodatin Kiinan markkinoille

Cyberpunk 2077:n verkkoon vuodetusta lähdekoodista on paljastanut arkaluontoista tietoa.

18.6.2021 22:17

Cyberpunk 2077:n verkkoon vuodetun lähdekoodin väitetään sisältävän kyseenalaisia sensuurisuodattimia.

Verkossa julkaistun kuvakaappauksen perusteella CD Projekt Red on sisällyttänyt pelin koodiin joukon sensuurilippuja, joiden tarkoituksena on ollut pelin sisällön suodattaminen. Suodatinten joukossa on esimerkiksi seksiin, alastomuuteen, homoseksuaalisuuteen ja uskontoihin liittyvän sisällön suodattamiseen tarkoitettuja muuttujia.

Listalta silmiinpistävänä nousee etenkin WinnieThePooh-nimen saanut muuttuja, jolla peli sensuroidaan Kiinan markkinoita varten. Nalle Puh -hahmoon viittaava nimi on Kiinassa kyseenalainen, sillä hahmoa on käytetty ivallisena viittauksena Kiinan presidentti Xi Jinpingiin. Nalle Puh -viittaukset ovat johtaneet aikaisemmin ongelmiin pelialalla. Esimerkiksi taiwanilaisen Red Candle Gamesin Devotion-kauhupeli oli reilun kahden vuoden ajan pois myynnistä pelin rinnastettua Xi Jinpingin ja Nalle Puhin peliin piilotetussa kuvassa.

CD Projekt Rediltä varastettujen tietojen vuodot ovat aikaisemmin tällä viikolla paljastaneet studion sisäisiä Cyberpunk 2077:n bugimontaaseja. Tietoja hallussaan pitävien tahojen on kerrottu suunnittelevan myös CD Projektin arkaluontoisten tietojen vuotamista julkisuuteen, mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut.

Lähde: VG247

 

Lisää luettavaa