Cyberpunk 2077 -kehittäjä maalailee kesän E3-messuja ”yhtiön historian tärkeimmäksi” – Gwent saapuu mobiililaitteille

CD Projektilla ollaan yhä innoissaan E3-messuista.

27.3.2019 23:34

Cyberpunk 2077:ää kehittelevältä CD Projekt REDilta voitanneen odottaa mukavasti nähtävää kesän E3-messuilla. CD Projektin toimitusjohtaja Adam Kiciński on lupaillut yhtiön tuoreessa sijoittajakonferenssissa, että kesäkuun E3 olisi yhtiön historian tärkein ja että se on valmistellut vahvan show’n kesäkuuta varten.

Kicińskin mukaan yhtiöllä on hihassaan muutamia yllätyksiä, joskaan mikään niistä ei liity ainakaan tällä kertaa poptähtiin. Kiciński antaa yhtälailla ymmärtää, että pelitalo on parhaillaan erittäin keskittynyt luomaan tietoisuutta nimenomaan Cyberpunkista, eli sen toinen vuoden 2021 tienoille luvattu isompi peliprojekti pysynee edelleen siis varjoissa. 

Pienempiäkin hankkeita sillä on kyllä ollut. Konferensin yhteydessä pelitalo vahvisti jo, että The Witcher -korttipeli Gwent on suuntaamassa mobiililaitteille. Näistä iOS-versio saadaan ulos tänä vuonna, kun taas Android-version aikataulu on toistaiseksi vielä hämärämpi. Pelin kaikkiin nykyisiin versioihin on lisäksi luvassa nyt torstaina sen ensimmäinen laajennusosa Crimson Curse. Osaksi CD Projektia viime vuonna liittynyt puolalaisstudio Spokko työstää sekin parhaillaan toistaiseksi julkistamatonta mobiililaitteille suunnattua projektia.

CD Projektin tilat sen päämajassa Varsovassa ovat parhaillaan saamassa myös kohennusta toimitilalisäyksellä, minkä pitäisi mahdollistaa reilun 250 henkilön pestaamisen tulevaisuudessa. Uuden henkilöstön on määrä keskittyä enemmän CD Projektin tuleviin projekteihin, kun taas Cyberpunkin tiimin ei pitäisi nykyisestä enää juuri kasvaa.

Vuosi sitten CD Projektin ydinkehitystiimit saivat lisäapua uudella Wrocławissa sijaitsevalla studiolla. Varsovan ja sen ohella kehittäjä CD Projekt RED vaikuttaa myös Krakovassa.

Kokonaisliikevaihdokseen CD Projekt raportoi viime vuodelta 85 miljoonaa euroa, kun edellisvuonna lukema oli 109 miljoonaa. Nettovoittoa se kertoo tehneensä hieman vajaat 29 miljoonaa euroa edellisvuoden 58 miljoonaan nähden. Pelitalon mukaan isosti myynteihin vaikuttivat yhä The Witcher 3:n hyvä menekki. Nimenomaan GOG-kauppapaikalla tärkeimmäksi tuotteeksi myyntien osalta nousi vuorostaan Gwent. GOGin liikevaihto ylsi viime vuonna noin 33 miljoonaan euroon, mistä voittoa se takoi noin 7 000 euroa ison osan rahoista mentyä yhtiön mukaan kehitys- ja tutkimustyöhön. Ulkoisilta toimijoilta lisenssoitujen pelien myynnin kerrottiin olleen suurempi kauppapaikalla kuin koskaan aiemmin.

CD Projektin konferenssilähetyksen ja videosummauksen sen menneestä vuodesta voi katsastaa ohesta. Tekstitykset niissä saa päälle YouTube-soittimen kautta.

Lähde: CD Projekt, Gamasutra

Lisää luettavaa