Crytekin ongelmista uutta tietoa: Homefront-studion väki lakkasi työskentelemästä

Lähteiden mukaan yli 100 Homefront: Revolutionia kehittävän Crytek UK:n työntekijää on jättänyt tulematta töihin yhtiön palkanmaksuvaikeuksien vuoksi.

4.7.2014 05:00

Crytek-pelitalon julkisuudessa puidut ongelmat vaikuttavat jo yhtiön pelien kehitykseen, lähteet kertovat.

Studion kerrottiin aikaisemmin tällä viikolla joutuneen peruuttamaan Ryse-toimintapelin jatko-osan kehitystyön julkaisija Microsoftin kanssa käytyjen sopimusneuvottelujen kariuduttua. Vaikeudet yltävät kuitenkin myös pidemmälle jalostettuihin projekteihin, sillä Homefront: Revolutionia kehittävän Crytek UK:n työntekijöiden kerrotaan lakanneen työskentelemästä palkanmaksuvaikeuksien vuoksi.

Kotaku-julkaisun lähteiden mukaan valtaosa Crytek UK:n työntekijöistä, arvioiden mukaan jopa yli 100 henkilöä, on lakannut saapumasta töihin. Studion palkanmaksun kerrotaan takkuilleen jo maaliskuusta alkaen, ja tiettävästi Homefront-kehittäjille on maksettu palkkoja vain osittain tai pahimmassa tapauksessa palkat on jätetty maksamatta kokonaan.

Crytek hankki oikeudet Homefront-pelisarjaan viime vuonna peliyhtiö THQ:n konkurssipesältä puolen miljoonan dollarin hintaan. Homefront: The Revolutionin julkaisijana toimiva Deep Silver ei toistaiseksi ole kommentoinut väitteitä pelin kehitystyön ongelmista.

Lähde: Gameinformer

Lisää luettavaa