Crytek haastoi Star Citizen -kehittäjän oikeuteen pelimoottorikiistan vuoksi

Hartaasti työstetty avaruussimulaatiopeli Star Citizen on päätynyt jälleen otsikoihin negatiivisissa merkeissä. Tällä kertaa kehittäjästudio on pelimoottorikehittäjän oikeuskanteen kohteena.

14.12.2017 05:58

Crytek-studio on haastanut Star Citizen -kehittäjä Cloud Imperium Gamesin oikeuteen Cryengine-pellimoottorinsa tiimoilta.

CryEnginen kehittäjän mukaan se lisensoi pelimoottorinsa Star Citizeniin alle markkinahintojen saatuaan vastineeksi huomattavaa näkyvyyttä Star Citizenissä. Crytekin oikeuskanteen mukaan Cloud Imperium Games on kuitenkin julkisesti pyrkinyt vähättelemään CryEnginen roolia pelin kehityksessä. Nykyisin peli on siirtynyt käyttämään Amazonin Lumberyard-pelimoottoria, mutta Crytek kertoo Star Citizen -kehittäjien toimineen lisensointisopimuksen vastaisesti jo ennen siirtymistään Amazonin teknologiaan.

Lisäksi Crytek väittää Cloud imperium Gamesin rikkovan lisensointisopimusta jakamalla Star Citizenin yksinpelikampanja Squadron 42:n erilliseksi ostokseksi. Crytekin mukaan tämä tekee Squadron 42:sta erillisen pelin, mikä rikkoo jälleen vain Star Citizeniä koskevaa lisensointisopimusta.

Cloud Imperium Gamesin antaman lausunnon mukaan oikeuskanne on perätön, ja se aikoo puolustua voimakkaasti Crytekiä vastaan.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa