Kehittäjä Paradox Interactive on jakanut yksityiskohtia strategiaroolipeli Crusader Kings III:n tulevasta annista.

Paradox Interactive valmistelee seuraavaa suurta päivitystä viime syyskuussa ilmestyneeseen Crusader Kings III:een. Studio paljastaa viimeisimmässä kehittäjäblogissaan talven olevan tulossa kartan jokaiseen kolkkaan. Vuodenajan muutoksen on tarkoitus tehdä keskiaikaisesta maailmasta entistä ankarampi ympäristö. Muutos tullaan näkemään kartalla selvästi, kun lämpötilat laskevat ja lumi alkaa peittää maisemaa syksyn hiljalleen väistyessä.

– Talvi ei rajoitu vain kartan pohjoisimmille osille, joten odota lumen ilmestyvän Persian vuorten tai Tiibetin tasangon korkeuksien kaltaisiin paikkoihin, kehittäjäpäiväkirja kertoo.

Talvesta koetaan kolme eri muunnelmaa, mukaillen oikeaa elämää. Leuto, kohtalainen ja ankara talvi ovat kaikki havaittavissa yhdellä silmäyksellä. Leudompaa säätä on luvassa Keski- ja Etelä-Euroopan alueille, kun taas kovista pakkasista kärsitään lähinnä luonnostaan kylmemmillä Lapin, Mongolian ja Himalajan alueilla.

Talven kovuudesta riippuen armeijat alkavat myös menettää tarvikkeitaan ajan myötä. Ankara talvi verottaa tarjontaa joka kuukausi, mikä tekee tarvikerajan ylittämisestä hyvin riskialtista. Paukkupakkaset ja syvät hanget saavat lisäksi armeijat kärsimään taisteluissa tavallista kohtalokkaampia tappioita.

– Talvi vaikuttaa myös sotilaisiisi. Merkittävintä on, että ratsuväen yksiköt suoriutuvat huonommin normaaleina ja ankarina talvina. Erityisesti raskas ratsuväki saa kovia rangaistuksia. Toisaalta jotkut sotilaat saavat (joskus melko merkittäviä) bonuksia taistellessaan talvella. Yksi tällainen yksikkö on tiibetiläisen kulttuurin yksikkö, vuorikiipeilijät. Kylmään ja lumeen vuorilla tottuneina he voivat hyödyntää sitä edukseen vahinkobonuksen muodossa aina, kun he osallistuvat taisteluihin talven ollessa läsnä, kehittäjäpäiväkirja paljastaa.

Päivitys tuo lisäksi muutoksia Irlantiin ja Italiaan. Italian niemimaan viilauksen on tarkoitus korostaa sen historiallista merkittävyyttä ja tehdä alueella pelaamisesta viihdyttävämpää.

Crusader Kings III:n tulevaan päivitykseen liittyy myös pelin ensimmäinen merkittävä lisämateriaalilaajennus. Tästä luvataan kertoa enemmän Paradox Insider -tapahtumassa 13. maaliskuuta. 

Lähde: Crusader Kings

 

Lisää luettavaa