Counter-Strike: Global Offensive -botit saivat potkut – ei enää tekoälyä kilpamatseihin

Ratkaisulla pyritään todennäköisesti vähentämään heikommin suoriutuvien pelaajien ilkeämielistä potkimista.

10.1.2021 14:08

Valve on muovannut monien yllätykseksi Counter-Strike: Global Offensiven bottikäytäntöjä kilpailullisissa peleissä. Siinä missä peli korvasi aiemmin ottelusta kesken kaiken lähteneen tai potkitun pelaajan tekoälyvastineella, ei moista enää tapahdu Classic Competitive- ja Wingman-tiloissa.

Valve ei ole selittänyt päätöstä, mutta muutoksen on tulkittu olevan keino karsia tapahtumia, joissa heikommin suoriutuvia pelaajia on potkittu ilkeämielisesti pihalle kesken ottelun. Uuden käytännön myötä pelaajan poistuminen ottelusta nimittäin jättää joukkueen puhtaaseen alivoima-asemaan.

Ainoan poikkeuksen tilanteeseen muodostaa se, mikäli kaikki yhden joukkueen pelaajat päätyvät lähtemään ottelusta, Tällöin näiden korvaajaksi asetetaan paikallaan seisoskeleva bottihahmo.

Ratkaisu ei ole herättänyt kaikissa CS-räiskijössä täyttä tyytyväisyyttä, joten nähtäväksi jää, aikooko Valve hioa käytäntöä vielä lähitulevaisuudessa. Listan tuoreen päivityksen yksityiskohtaisista muutoksista löytää lähdelinkistä.

Lähde: Counter-Strike Blog

Lisää luettavaa