Company of Heroes 2:n Neuvostoliitto-kuva herättää ärtymystä Itä-Euroopassa

Relic Entertainmentin Company of Heroes 2 ei ole saanut järin ruusuista vastaanottoa Itä-Euroopassa. Pelin venäläinen maahantuoja on jopa lopettanut pelin myynnin valitusten johdosta.

6.8.2013 18:33

Venäläinen pelimaahantuoja 1C-SoftClub on lakannut myymästä toiseen maailmansotaan sijoittuvaa Company of Heroes 2 -reaaliaikastrategiapeliä sekä Venäjällä että myös muilla IVY-maiden alueilla ainakin toistaiseksi. Kotisivuillaan antamansa ilmoituksen mukaan se on tehnyt päätöksen useiden peliin kohdistuneiden valitusten johdosta.

Vaikka maahantuoja ei anna sivuillaan järin tarkkaa kuvaa siitä, mitä valitukset koskevat, näyttää idässä vellova ärtymys johtuvan pelin tavasta käsitellä Neuvostoliittoa ja sen armeijaa. Muun muassa Metacritic-sivuston käyttäjäarvio-osio on täyttynyt kommenteissa, joissa pelin käsikirjoituksen antamaa kuvaa maasta on arvosteltu rankalla kädellä. Mittavammin aihetta käsittelee lisäksi ainakin YouTube-käyttäjä TheBadComedian puoli tuntia kestävässä videossaan.

Netissä huomiota kerää parhaillaan myös vetoomus, jossa Steam-pelipalvelusta vastaavaa Valvea pyydetään vetämään peli myynnistä IVY-maiden alueelta. Vetoomuksen kirjoittaja viittaa pelin kehittäjien näkemyksen toisen maailmansodan Neuvostoliitosta olevan vastenmielinen ja toivookin pystyvänsä suojelemaan vetoomuksellaan nuoria propagandalta.

Pelin julkaisseelta Segalta Company of Heroes 2:n keräämä huomio ei ole mennyt ohi. Tuoreessa tiedotteessaan pelitalo kertookin ottavansa tilanteen vakavasti ja että se aikoo tutkia tapauksen perinpohjaisesti yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Company of Heroes 2 on kanadalaisen Relic Entertainmentin kehittämä peli, joka nimenomaan sijoittuu tapahtumiltaan toisen maailmansodan itärintamalle. Pelaaja-lehden arvostelun siitä voi lukaista tästä.

Lähde: Videogamer, Gamespot1C-SoftClub

Lisää luettavaa