Commodore 64 ja Super Mario Bros. saivat toisensa seitsemän vuoden fanityön tuloksena

Commodore 64 taipuu Super Mario Brosiin hyvin

21.4.2019 00:40

Uusi epävirallinen Commodore 64 -käännös Super Mario Brosista on julkaistu. Nimimerkillä ZeroPaige kulkeva kehittäjä julkaisi luomuksensa tällä viikolla kaikkien kiinnostuneiden ulottuville seitsemän vuoden työn jälkeen, ja se näyttäisi olevan tähän asti selvästi uskollisin C64-versio Nintendon tasoloikkaklassikosta.

Nintendo Entertainment Systemin ja Commodore 64:n teknisistä eroista johtuen Super Mario Bros. ei käänny sellaisenaan vanhalle kotitietokoneella. Tästä huolimatta ZeroPaige on päässyt toteutuksessaan huomattavan lähelle niin visuaalisesti, tuntumaltaan kuin ihan vain yleiseltä toimivuudeltaan.

Käännös on tehty huomoiden niin sekä Super Mario Brosin. 60-hertsisen NTSC-julkaisun kuin 50-hertsisen PAL-julkaisun. Sen pitäisikin osata ehdottaa parasta vaihtoehtoa pelistä riippuen siitä, millaisella laitteistolla sitä pyörittää. 

Yksityiskohtaisen selostuksen käännöksen ominaisuuksista ZeroPaige on tarjonnut Lemon64-foorumeilla. Sieltä löydettävissä on myös latauslinkit käännökseen.

Lähde: Lemon64

Lisää luettavaa