Command & Conquer Remaster ei jää ilman ikonisia välipätkiään – näin näytellyt videot ehostetaan

Tekoäly auttaa tuomaan Command & Conquerin vanhat välipätkät lähemmäksi nykypäivää.

7.3.2020 06:04

Electronic Arts on tarjonnut uuden tilannepäivityksen Command & Conquer Remaster -projektia koskien. Viimeisimmällä videolla hankkeen tuottaja Jim Vessella on ottanut puheeksi kehittäjien lähestymistavan sarjan näytellyihin videoihin, joiden tarjoaminen ehostetussa kuosissa ei ole ollut mikään yksinkertainen tehtävä.

Alustavana toiveena kehittäjillä olisi ollut tietysti päästä käsiksi videoiden alkuperäisiin tallenteisiin ja lähteä käyttämään niitä terävämmässä kuosissa kuin mitä alkuperäisessä Command & Conquerissa ja Red Alertissa aikoinaan nähtiin. Yhdestä huomattavasta johtolangasta huolimatta videoiden raakamateriaalia ei tunnu olevan enää kuitenkaan olemassa, joten tyytyä on täytynyt peleistä tähän asti lyötyneiden raskaasti pakattujen versioiden uudelleenmuovaamiseen. Osin pelin yhteisön mahdollistamana remasterointia onkin lähdetty tekemään nyt tekoälyn avulla, millä on pystytty niin terävöittämään kuin vauhdittamaan alkuperäisissä peleissä käytössä ollutta materiaalia. Ennen kaikkea lähteenä on käytetty ensimmäisen Command & Conquerin ja Red Alertin PlayStation-versioita, sillä niiden hyödyntämä tiedostomuoto osoittautui kaikkein ystävällisemmiksi prosessia varten.

Näyte uudistustyöstä on nähtävillä oheisella videolla. Vessella lisäksi vahvistaa, että vaikka varsinaisten välipätkien alkuperäisiä versioita ei enää tunnu löytyvän mistään, ovat kehittäjät päässeet käsiksi silti runsaaseen satsiin ennen julkaisematonta kuvausmateriaalia, joka auttaa esittelemään välipätkien tekemisprosessia. Nämä onkin tarkoitus ujuttaa mukaan Command & Conquer Remasteriin bonussisältönä.

Command & Conquer Remaster -hanke paljastettiin alkujaan vuoden 2018 lopulla ja sitä työstävät sarjan nykyisin omistavan EA:n valvonnassa Lemon Sky Studios sekä entisistä Command & Conquer -veteraaneista koostuva Petroglyph Games. Minkäänlaista valmistumisajankohtaa hankkeelle ei ole vielä annettu, mutta tarkoituksena sen olisi päivittää niin alkuperäinen Command & Conquer kuin Red Alert tukemaan 4K-resoluutiota, hiotumpaa pelattavuutta ja remasteroitua äänimaailmaa.

Lisää luettavaa