Cliff Bleszinskin on aika palata – kehittäjäveteraani perusti oman studionsa

Cliff Bleszinskin alkaa olla aika palata sorvin ääreen. Hyvä alku tälle on oman studion perustaminen.

5.7.2014 02:55

Entinen Epic Games -kehittäjä Cliff Bleszinski on perustanut oman pelistudionsa. Vanhan Gears of War -suunnittelijan käsissä syntynsä on saanut Boss Key Productionsiksi kutsuttu yritys, joka tulee toimimaan Bleszinskin kotikaupungissa Raleighissa Pohjois-Carolinassa.

Pelisivusto Polygonin käsiinsä saamien dokumenttien mukaan Bleszinski on rakentamassa uutta studiota yhdessä Arjan Brusseen kanssa. Aiemmin urallaan Brussee on ollut mukana muodostamassa Killzone-kehittäjä Guerrilla Gamesia ja luomassa esimerkiksi Bleszinskillekin tuttua Jazz Jackrabbitia. Viimeisimpänä hän on vaikuttanut tuottajana EA:lla Battlefield Hardlinen parissa.

Kirjoitushetkellä Boss Keyn virallinen kotisivu on osin jo pystyssä, mutta toistaiseksi siellä ei ole nähtävillä mitään yhtiön tyyliteltyä logoa kummempaa. Aiemmin viikolla sivusto tarjosi mahdollisuuden tilata uutiskirjeitä, minkä lisäksi se sisälsi linkkejä kolmeen eri Twitter-tiliin. Yksi näistä oli Bleszinskin ja yksi Boss Keyn. Kolmas sen sijaan on mahdollisesti perustettu Boss Keyn ensimmäiselle pelille, johon tällä hetkellä viitataan nimellä Blue Streak.

Epic Gamesilla huimat 20 vuotta viettänyt Bleszinski on ollut sivussa pelinkehityksestä vuoden 2012 lokakuusta lähtien. Viime maanantaina mies vahvisti Twitterissä, että hänen ”eläkkeensä” on viimein lähestymässä päätöstään. Lisätietoja Bleszinskin paluusta on tarkoitus kuulla ensi viikolla.

Lähde: Polygon, Cliff Bleszinski (Twitter)

Lisää luettavaa