Civilization-sarja suuntaa virallisesti luokkahuoneisiin

Civilization V:stä on muovautumassa hiljalleen opetustyökalu, jota olisi tarkoitus myydä ainakin vielä amerikkalaislukioihin.

24.6.2016 12:33

Klassinen strategiapelisarja Civilization on valloittamassa seuraavaksi opetusohjelmien maailman. Ensi vuoden syksyllä 2K Games ja Firaxis ovat tuomassa saataville Civilization V:n pohjalta luodun CivilizationEDU-opetuspelin, jota kehittää näiden kanssa yhteistyönä voittoa tavoittelematon opetusfirma GlassLab Inc.

Ensialkuun CivilizationEDU on suunniteltu käytettäväksi amerikkalaislukioissa, joissa sen toivotaan tarjoavan opiskelijoille mahdollisuuden harrastaa kriittistä ajattelua, luoda historiallisia tapahtumia, pohtia erilaisista taloudellisista ja teknologisista päätöksistä ilmeneviä maantieteellisiä seuraamuksia sekä olla tekemisissä järjestelmien kanssa, jotka käyvät läpi esimerkiksi armeijan sekä sosioekonomisten kehitysten välistä suhdetta. Pelin toivotaan myös tarjoavan eräänlaisen vaihtoehdon standardoiduille kokeille.

Eräs CivilizationEDUn erikoisuuksia on sen yhteyteen rakennettava analytiikkamoottori, joka seuraa opiskelijoiden tekemisiä ja näin ollen myös edistymistä pelin kanssa. Erityisesti ominaisuuden on määrä auttaa punnitsemaan opiskelijoiden pulmanratkontataitoja.

– Olemme viimeisen 25 vuoden aikana huomanneet, että eräs Civilization-sarjan hauskimpia salaisuuksia on ollut mahdollisuus oppia pelaamisen tiimellyksessä. Olemme aina keskittyneet tekemään ensisijaisesti viihdettä, mutta uskomme pelaajiemme – niin nuorien kuin vanhojenkin – nauttivan myös oppimisesta, vaikka he eivät aina nauttisikaan koulutuksesta, Civilization-sarjan luoja Sid Meier taustoittaa.

Aikaisemmin yhdysvaltalainen GlassLab on ollut mukana muovaamassa myös esimerkiksi Electronic Artsin SimCity-sarjaa vastaavanlaiseen opetusmuotoon. Pelien muovaaminen opetuskäyttöön ei ole toki ollut pelkästään vain mikään amerikkalainen ilmiö. Myös esimerkiksi tamperalainen TeacherGaming-firma on tuonut maailmaan Minecraft– ja Kerbal Space Program -opetustyökaluja.

Lähde: Take-Two

Lisää luettavaa