Reilu viikko sitten vähin yksityiskohdin paljastettu Surviving the Aftermath on varhaisjulkaistu Epic Games Storessa sekä osana Xbox Onen omaa Game Preview -ohjelmaa. Samaan syssyyn on selvinnyt, että pelin takaa löytyy sinivalkoista väriä, sillä sen kehittää julkaisija Paradox Interactiven tuella tamperelainen Iceflake Studios.

Surviving the Aftermath on seuraaja bulgarialaisen Haemimont Gamesin viimevuotisella Surviving Marsille. Siinä missä edeltäjässä rakenneltiin siirtokuntaa punaisen planeetan hankalissa olosuhteissa, tehdään Aftermathissa vastaavaa maailmanlopun kokeneessa Maassa.  Pelimaailma rakennetaan joka pelikerralla satunnaisesti ja tarjoaa koluttavaksi kuusi erilaista biomia täynnä resursserja, varkaita ja olosuhteita. Luonnonkatastrofejakin päästään varomaan, eikä moraalisilta valinnoilta käy välttyminen.

Early access -vaiheessa Surviving the Aftermath kustantaa ainakin aluksi 20 euroa. Peli on ensi vuonna suuntaamassa lisäksi vielä valmistuessaan PlayStation 4:lle ja Steamiin.

Aiemmin Iceflake Studiosilta on saatu myös pilkkipeli Ice Lakes sekä ajopeli Race Arcade. Se ei ole ensimmäinen tamperelaisfirma, joka on tehnyt yhteistyötä Paradoxin kanssa. Kotimainen Cities: Skylines kun on sekin tehty tamperelaisen Colossal Orderin toimesta.

Lisää luettavaa