CD Projekt lopettaa pelimyyntinsä Venäjällä ja Valko-Venäjällä – myös GOG-kauppa osa sulkua

Aikaisemmin CD Projekt on muutamien muiden tahojen ohella luvannut tukea humanitaarista toimintaa.

3.3.2022 16:24

The Witcherista ja Cyberpunk 2077:stä tunnettu puolalaispelitalo CD Projekt on lopettamassa toistaiseksi peliensä myymisen Venäjällä ja Valko-Venäjällä vastustuksena Ukrainan sodalle.

Päätös koskee niin pelitalon fyysisiä kuin digitaalisia pelejä, joiden jakelun katkaisutoimenpiteet on aloitettu nyt torstaina. Myös pelikauppapaikka GOG lopettaa 3. maaliskuuta alkaen myyntitoimintansa kyseisissä maissa.

– Koko CD Projekt Group seisoo vankkana ukrainalaisten rinnalla. Vaikka emme ole poliittinen taho, joka kykenisi suoraan vaikuttamaan valtion asioihin – emmekä pyri sellaiseen – uskomme kaupallisten tahojen pystyvän yhdessä innoittamaan globaaliin muutokseen tavanomaisten ihmisten sydämissä ja mielissä, CD Projektin tiedotteessa kerrotaan.

CD Projektin liiketoimintakehityksen parissa toimivan Jan Rosnerin mukaan Venäjän ja Valko-Venäjän markkinat vastasivat viime vuonna 5,4 prosenttia CD Projekt Red -pelien ja 3,7 prosenttia GOGin kerryttämästä liikevaihdosta.

Aiemmin helmikuun lopulla CD Projekt ilmoitti lahjoittavansa miljonaa Puolan zlotya humanitaarista apua tarjoavalle Polska Akcja Humanitarna (PAH) -järjestölle. Hyväntekeväisyyslahjoituksia antaneita pelialan edustajia ovat olleet myös muun muassa 11 bit studios, Unity ja Embracer Group. Pelaajia on rohkaistu myös avunantoon kampanjoilla, joissa tiettyjen pelien tuottojen on luvattu menevän suoraan hyväntekeväisyyteen.

Puolassa myöskin sijaitseva Bloober Team on sekin ilmoittanut nyt torstaina, että se lopettaa peliensä myymisen Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Myyntien lopettamispäätös on tullut noin vuorokauden verran sen jälkeen, kun Ukrainan varapääministeri Mykhailo Fedorov kehoitti pelialan edustajia ryhtymään kovempiin toimiin Venäjää vastaan.

Lähde: GOG, Bloober Team (Twitter), Jan Rosner (Twitter)

Lisää luettavaa