Castlevanian ja Zeldan henki kohtaavat Game Boy Color -estetiikalla – tässä on Shovel Knight -tekijöiden seuraava peli

Mina the Hollower vaihtaa tasoloikinnan ylhäältä kuvattuun toimintaseikkailuun.

2.2.2022 14:08

Mina the Hollower on seuraava peli Shovel Knight -sarjan luoneelta Yacht Club Gamesilta.

Uutukaisellaan amerikkalaisstudio jatkaa retrotyylisten pelien kehittelyä, joskin tasoloikinnan sijaan tulossa on tällä kertaa ylhäältä kuvattua toimintaseikkailua. Keskeisenä mekaanisena ja visuaalisena innoittajana pelille ovatkin toimineet The Legend of Zelda -sarjan Game Boy Color -osat, mutta ripaus Castlevaniaa on sitäkin päässyt mukaan kepeän kauhuteeman muodossa.

Alkuperäisen Shovel Knightin tavoin osa Mina the Hollowerin kehityksestä rahoitetaan Kickstarterin kautta. Yacht Clubilla tosin huomioidaan, että isoin osa peliin käytettävistä varoista tulee silti nyt suoraan studiolta itseltään. Tarkoituksena Kickstarter-kampanjalla olisikin seurata Shovel Knightia tavassa, jolla studio loi kokonaan uuden peliuniversumin yhdessä yhteisönsä kanssa.

Jo muutamassa tunnissa peli on saavuttanut sille asetetun 311 503 dollarin joukkorahoitustavoitteen. Yacht Club ei ole kirjoitushetkellä vielä varmistanut, mitä mahdollisilla lisävaroilla olisi tarkoitus tehdä. Aikoinaan Shovel Knightin suuri joukkorahoitusmenestys johti käytännössä jopa useampaan Shovel Knight -peliseikkailuun.

Ainakin alustavasti Mina the Holloweria on kaavailtu ulos joulukuulle 2023. Pyrkimyksenä se olisi tuoda niin PlayStationeille, Xboxeille, Switchille kuin pc:llekin.

Mina the Hollowerin ohella Yacht Club Gamesin tiedetään työstävän edelleen myös Shovel Knight Dig -peliä yhdessä Nitrome-studion kanssa. Teoksella ei ole toistaiseksi vielä julkaisuajankohtaa.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa