Capcom peruuttaa projekteja ja vähentää ulkoistamista toimintaansa vahvistaakseen

Ulkoistamista vahvasti harrastanut Capcom näyttää katuneen päätöstään ja on peruuttanut näin joukon projektejaan.

18.4.2013 19:25

Maaliskuussa päättyneestä tilikaudestaan ennätyksellisen menestyksekästä odottanut Capcom onkin pudottanut ennustuksiaan. Yhtiö on tänään ilmoittanut, että sen aiemmin arvioiman 6,5 miljardin jenin eli 50 miljoonan euron voittojen sijaan se odottaakin käärineensä menneen 12 kuukauden aikana 2,9 miljardia jeniä.

Laskua tuottoihin on tapahtunut yhtiön tehtyä varsinkin joukon uudelleenjärjestelyjä toimintaansa. Merkittäviä rahasyöppöjä tällä saralla ovat olleet erilaiset peruutetut peliprojektit, jotka eivät Capcomin mielestä enää sopineet joko nykyisille markkinoille tai sen uuteen bisnestrategiaan.

Peruutettujen pelien joukosta löytyy muutamia ulkoistettuja tuotteita. Capcom onkin ilmoittanut keskittävänsä kehitystyötä jatkossa enemmän yhtiön itsensä sisälle, sillä se ei ole ollut tyytyväinen kaikkien ulkoistettujen tuotteiden laatuun. Muilta osin japanilaisen pelitalon on tarkoitus panostaa tänä vuonna myös varsinkin ladattavaan lisäsisältöön aiempaa enemmän.

Capcomin viime tilikauden suurimpiin peleihin lukeutuvat muun muassa sen itse työstämä Resident Evil 6 ja Ninja Theoryn DmC: Devil May Cry, joista kumpikaan ei näytä täyttäneen alkuperäisiä myyntiodotuksia. Capcom odottaa Resident Evilin menneen kaupaksi nyt noin 4,9 miljoonaa kertaa seitsemän miljoonan sijaan, kun taas DmC vaikuttaisi myyneen 1,2 miljoonaa kappaletta kahden miljoonan sijaan.

Capcomin mukaan ongelmia tällä saralla olisi tuottanut muun muassa markkinointi- ja kehitysyksiköiden puutteelliseksi jäänyt yhteistyö. Se kokee myös reagoineensa hitaasti digimarkkinoiden kasvuun.

Positiivisiakin tapauksia on kuitenkin tullut vastaan. Aikaisemmin viime vuonna Capcom ilmoitti olevansa tyytyväinen Dragon’s Dogman miljoonarajan ylittäneisiin myynteihin. Puolestaan Pachinko-puolella Resident Evil 5 jatkaa vahvaa rahankeruuta Japanissa.

Tänä vuonna Capcomilta on suurempien uudempien pelien osalta luvassa muun muassa Monster Hunter 4Remember Me ja Lost Planet 3 sekä latausnimikkeitä, kuten DuckTales Remastered. Mainituista peleistä muut paitsi ensimmäinen on kehitetty lännessä kolmannen osapuolen kehittäjän toimesta.

Lähde: Capcom (1), Capcom (2), Gamesindustry

Lisää luettavaa