Call of Duty -tiimistä lähtenyt Bowling uuden studion kärkimieheksi

Call of Duty -sarjan ympärillä pitkää häärininyt ja Activisionilta lähtenyt Robert Bowling on löytänyt uuden kodin.

24.4.2012 05:07

Pelaajalehti.com uutisoi taannoin Call of Duty -sarjan pr-henkilö Robert Bowlingin lähdöstä Activisionilta. Entinen yhteisövastaava ja luova johtaja on löytänyt uuden kodin kehitysstudio Robotokin keulalta.

Studio hakee työntekijöitä riveihinsä ja aikoo paljastaa ensimmäisen projektinsa tänä vuonna konsoleille, mobiililaitteille ja pc:lle.

Gameinformerille antamassaan haastattelussa Bowling kertoi haluavansa keskittyä ensin universumin luomiseen, toisena elämykseen ja viimeisenä pelimekaniikkoihin. Haaveena on tuottaa kokemuksia, jotka ylittävät alustojen ja peligenrejen rajat, ja joissa pelaajat voivat hypätä maailmaamme, hahmoihinsa ja pelikokemukseen alustasta riippumatta.

– Tapa miten pelaaja kokee maailmamme riippuu heidän alustastaan. Mobiili- ja täppärikokemuksen ei pitäisi matkia konsoli- tai pc-kokemusta, sen tulee antaa niille lisäarvoa, ei heikentää kokonaisuutta. Niiden tulee tukea suurten tehomyllyjen elämyksiä, luoda jatkuvuutta edistymiselle, mutta uniikilla ja merkityksellisellä tavalla, Bowling unelmoi.

– Keskitymme kokemuksen luontiin, joka ei ole puhtaasti yksinpeli, yhteistyöpeli tai moninpeli, vaan ammennamme kaikkien pelitilojen vahvuuksista.

Robotoki-studio on itsenäisesti rahoitettu, eikä se aio riskeerata toimintamalliansa. Bowling näkee asian näin:

– Ympäristö jossa luovat visionäärit saavat päättää luomuksistaan johtaa tuotteeseen, jonka palat on ohjattu maaliin konseptitasolta toteutukseen.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa