Call of Duty taas kärkipaikalla vuoden 2014 pelimyynneissä

Tutut nimet hallitsivat Yhdysvaltain myydyimpien pelien listaa vuonna 2014.

16.1.2015 07:00

Yhdysvaltain pelimarkkinoita seuraava NPD Group on paljastanut vuoden 2014 myydyimmät pelit.

Listan kärkipaikkaa piti aikaisemmilta vuosilta tuttu Activisionin julkaisema myyntitähti Call of Duty. Sledgehammer Gamesin kehittämä Call of Duty: Advanced Warfare oli Yhdysvalloissa vuoden 2014 myydyin peli. Toiselle sijalle sijoittui EA:n amerikkalaista jalkapalloa simuloiva Madden NFL 15 ja kolmanneksi myydyimmäksi ylsi niinikään Activisionin julkaisema Destiny-verkkoräiskintä. NPD Groupin julkaisemiin lukemiin ei sisälly digitaalisia latauksia, vaan mukana ovat vain fyysisten kopioiden myynnit konsoleille ja pc:lle.

Peliteollisuuden kokonaismyynnit nousivat hienoisesti edellisestä vuodesta. Yhdysvaltain myynnit ylsivät 13,1 miljardiin dollariin, kun vuonna 2013 vastaava luku oli 12,94 miljardia.

Myös uuden sukupolven konsoleilla oli NPD:n mukaan mainio vuosi. Tarkkoja konsolikohtaisia myyntilukuja vuodelle 2014 ei toistaiseksi paljastettu, mutta Xbox Onen ja PS4:n yhteenlaskettujen myyntien kerrotaan olevan 65% korkeammat kuin Xbox 360:n ja PS3:n vastaavassa ajassa kartuttamien lukujen.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa