Pelien ennakkotilaaminen on laskussa oleva trendi, mikäli pelijätti Activisionia on uskominen.

Activisionin viimeisimmän sijoittajapuhelun yhteydessä yhtiön julkaisupomo Eric Hirshberg on todennut, että pelien ennakkotilauksissa on nähtävissä koko pelialaa koskeva laskusuhdanne. Syyksi tälle Hirshberg on nimennyt varsinkin kolme tekijää: digitaalisten pelien kasvaneen suosion, pelien laajan ja välittömän saatavuuden sekä vanhoille konsoleille saapuvien pelien vähentyneen kysynnän.

Pelien ennakkotilaukset ovat pitkään olleet julkaisijoille tärkeä mittari, jolla pelien mahdollista vetovoimaa on voitu seurata jo ennen niiden julkaisua. Hirshberg näkeekin, että ennakkotilausnumeroihin luottaminen vanhaan malliin ei ole enää erityisen kannattavaa, vaan huomiota on kiinnitettävä jatkossa enemmän varsinkin kuluttajien ostoaikeisiin ja tietoisuuteen.

Hirshbergin mukaan edes uusin Call of Duty -peli Advanced Warfare ei ole ollut immuuni laskusuhtanteelle, vaikka peli on ilmeisesti muuten herättänyt erittäin vahvaa kiinnostusta pelaajissa. Hetkessä pelaajien into ennakkotilaamista kohtaan ei näytä tosin myöskään kuolleen, sillä Activision on uskotellut syyskuussa saapuvan Destiny-räiskinnän rikkovan kenties vielä uusien pelinimikkeiden ennakkotilausennätyksen.

Lähde: Gamesindustry, IGN

Lisää luettavaa