Call of Duty -buumi hidastumassa

Call of Duty -pelien myynti näyttäisi olevan hidastumaan päin. Joko sarjaan on kyllästytty vai viestiikö tapahtuma jostain suuremmasta?

16.4.2012 13:05

Pelaajien kiinnostus Call of Duty -sarjaa kohtaan näyttäisi hiipuvan, kertoo Gamasutra. Sivuston saamien tietojen mukaan vuonna 2010 julkaistu Black Ops oli yltänyt tasan vuosi sitten parempiin myyntilukuihin kuin mihin Modern Warfare 3 on tähän mennessä kyennyt pääsemään.

Virallisia lukuja myynneistä ei ole tuotu julkisuuteen. Australialaisen Macquarie Equities -yhtiön analyytikon mukaan Modern Warfare 3:n myynnit ovat kuitenkin Black Opsin viime vuoden tulosta jäljessä noin 4,2 prosentin verran.

Tuloksesta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että Modern Warfare 3 rikkoi julkaisussaan jälleen ennätyksiä. Sukelluksen voidaan näin katsoa tapahtuneen vasta myöhemmin. Erityisesti viime kuussa uusimman Call of Dutyn onkin kerrottu myyneen vain puolet siitä, mihin Black Ops kykeni aikoinaan samoihin aikoihin.

Tapahtuma voikin viitata kuluttajien muuttuneeseen käytökseen. Yhdysvaltalaisen PiperJaffray-yrityksen analyytikko näkee, että satunnaispelaajat, jotka eivät osta pelejään heti julkaisussa, keskittyvät nykyään konsoleillaan aina vain enemmän muuhun viihdetarjontaan. 

Analyytikko Michael Pachterin näkee myös muutoksen tuulia ilmassa. Mies uskoo lukujen osoittavan, että pelien myynnit saattavat tulevaisuudessakin olla aina vain riippuvaisempia julkaisun alla tapahtuvista myynneistä.

Lähde: Gamasutra

Lisää luettavaa