Call of Duty: Black Ops 4 (IIII) paljastui kunnollisesti – ei perinteistä yksinpelikampanjaa, mutta maistuisiko battle royale?

Call of Duty: Black Ops IIII on paljastunut kunnollisemmin, mikä vahvistaa monien huhujen osuneen nappiin.

17.5.2018 19:02

Activision ja Treyarch ovat esitelleet ensimmäistä kertaa kunnollisemmin Call of Duty: Black Ops IIII:n.

Kuten huhut antoivat jo ennakkoon ymmärtää, ei uusin Call of Duty -peli tarjoa pelattavaksi enää perinteistä yksinpelikampanjaa. Pääpaino on sen sijaan moninpelaamisessa, jota tarjoillaan kolmessa muodossa. Perinteisempi moninpeli sijoittuu Black Ops II:n sekä III:n väliseen aikaan, ja tarjoaa kiivasta eri hahmoluokkien käyttöön perustuvaa futuristista räiskintää ilman kuitenkaan seinillä juoksemisen kaltaista lennokkaampaa liikehdintää. Mukaan moninpeliin on ujutettu hieman aiempaa enemmän myös tarinaa, minkä lisäksi pelin hahmoluokkiin voi tutustua hajanaisilla yksikseen pelattavissa olevilla tehtävillä.

Zombitila palaa tietysti sekin, ja se tarjoaa heti alkuun enemmän pelattavaa kuin aiemmin. Koluttavissa on julkaisussa kolme erilaista karttaa, joista voi katsastaa esittelyvideot ohesta. Mukaan on ujutettu myös tuore  Zombie Rush -tila, joka yksinkertaistaa zombitoimintaa ja pyrkii näin erityisesti houkuttelemaan enemmän uusia pelaajia puoleensa. Yksin viihtyviä tilaan houkutellaan myös mahdollisuudella räiskiä epäkuolleita bottien kanssa.

Isoin ja erikoisin lisäys Black Ops IIII:ssä on Blackoutiksi kutsuttu tila. Treyarch myöntää sen olevan suursuositun battle royale -genren innoittama ja tarjoavan Call of Duty -räiskintää tavanomaista isommassa mittakaavassa. Tarjolla on tuttuja mekaniikkoja, mutta yhtälailla selviytymishenkistä pelaamista korostetaan ja tarjolle annetaan niin maalla, vedessä kuin ilmassakin kulkevia ajoneuvoja. Pelaamaan päästään myös tutuilla hahmoilla ja varusteilla läpi Black Opsin historian aina zombitilasta tuttuja persoonia myöten.

Call of Duty: Black Ops IIII julkaistaan 12. lokakuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle. Pc:lle peli tuodaan poikkeuksellisesti tällä kertaa Blizzardin Battle.net-palvelun kautta.

Lisää luettavaa