Viime viikolla ilmestyneen Destinyn saama kylmähkö vastaanotto pelimedia käsissä saattaa maksaa kehittäjä Bungielle miljoonia.

Räiskintäveteraanien massiiviräiskintä ei ole saanut kriitikkoja innostumaan odotetulla tavalla. Tiettävästi julkaisija Activisionille jopa puoli miljardia dollaria maksanut Destiny on saanut arviokeskiarvoja keräävien Metacritic- ja GameRankings-sivustojen mukaan keskimäärin 76 pistettä sadasta mahdollisesta. Heikko arvostelumenestys saattaakin tarkoittaa, että Bungie jää ilman julkaisusopimuksessaan mainittua laatubonusta.

Activisionin ja Bungien sopimuksen yksityiskohdat paljastuivat vuonna 2012, jolloin Activision joutui jakamaan tietoja sopimuksiinsa liittyen osana oikeudenkäyntejä Infinity Ward -studion perustaneiden Vince Zampellan ja Jason Westin kanssa. Tuolloin julkiseksi tulleen Destiny-sopimuksen perusteella julkaisija olisi maksanut Bungien ensimmäisestä Destiny-pelistä 2,5 miljoonan dollarin bonuksen, mikäli peli yltäisi vähintään 90 pisteen keskiarvoon GameRankingsin tai vastaavan palveluntarjoajan tilastojen mukaan.

Bungie on siis näillä näkymin menettämässä miljoonabonuksensa, mikäli sopimus on edelleen vastaavankaltainen. Kotaku-julkaisun tietojen mukaan vuonna 2010 tehtyä kymmenvuotista sopimusta on kuitenkin rukattu paljastumisen jälkeen, vaikka mahdollisista muutoksista ei tällä haavaa ole julkista tietoa.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa