Brutaali mutta kaunis klassikkopeli Dragon’s Lair halutaan saada elokuvaksi

Jo yli 30 vuoden ikään yltänyt Dragon's Lair yritetään saada valkokankaille osin Kickstarterin avuin. Mukana projektissa on useampiakin klassikkoelokuvia työstänyt pelin alkuperäinen luova voima Don Bluth.

28.10.2015 23:50

Reilun 30 vuoden takainen peliklassikko Dragon’s Lair yritetään saada sovitettua viimein elokuvaksi.

Pelin luovana voimana takavuosina toiminut animaattori Don Bluth on yhdessä vanhan työkumppaninsa Gary Goldmanin kanssa lyönyt tällä viikolla käyntiin Kickstarter-kampanjan, jonka voimin kaksikko toivoo saavansa kasaan vähintään 550 000 dollaria saadakseen projektinsa vauhtiin. Kyseisellä rahamäärällä miesten olisi tarkoituksena työstää ideoidensa pohjalta kymmenen minuutin pituinen näytevideo, jonka voimin he toivovat löytävänsä sijoittajia täyspitkän animaatioelokuvan tekemistä varten.

Projektin Kickstarter-sivun mukaan käsin piirrettyjä animaatioita hyödyntävä täysiverinen Dragon’s Lair -elokuva voisi maksaa peräti noin 70 miljoonaa dollaria tehdä. Vaikka joukkorahoitus siis onnistuisikin, ei se vielä todellakaan taa sitä, että Dragon’s Lair pääsisi valloittamaan valkokankaita.

Toisin sentään kuin monien muiden pelien kohdalla, käy Dragon’s Lairin sovittaminen valkokankaille jopa järkeen. Reaktiominipeleistä koostuvan pelin suurin koukku kun ei ollut koskaan sen pelattavuus, vaan peliä pelattiin nimenomaan laserdisc-teknologian mahdollistaneen näyttävyyden takia. Dragon’s Lair oli aina käytännössä kuin interaktiivinen piirretty, jossa pelaaja aina silloin tällöin sai ohjeistaa pelin sankaria ja ihmetellä sitten jälkeenpäin, miten monin eri tavoin tämä pystyikään pelissä heittämään henkensä. Yksinkertaisesta luonteestaan huolimatta peli kun oli nimittäin äärimmäisen vaikea.

Bluthilla itsellään on takanaan myös varsin mielenkiintoinen historia elokuva-alalla. Sen lisäksi, että mies vietti vuosia animaattorina Disneylla, toi hän myöhemmin maailmaan myös sellaisia elokuvaklassikoita kuin Fievel matkalla Amerikkaan, Maa aikojen alussa ja NIMH. Viimeisinä vuosina Bluth on viettänyt aikaansa myös teatterin parissa.

Lähde: Dragon’s Lair (Kickstarter)

Lisää luettavaa