Brutaali GTA V -virtuaalitodellisuusmodi järkytti luojansakin todentuntuisuudellaan

Liiallista todentuntuisuutta tavoitellut GTA V -modaaja ylitti sietokykynsä rajat.

22.2.2016 11:07

Grand Theft Auto V:n maailmaa on jo ehditty soveltaa virtuaalitodellisuudessa mitä moninaisimmin tavoin, mutta jossain näyttäisi kulkevan raja.

Oculus Riftin Reddit-yhteisöön ilmestyi viikonloppuna lyhyt video, joka esittelee pelaajan käsien liikkeitä seuraavaa teknologiaa Grand Theft Auto V:n puitteissa. Nappien rämpyttämisen sijaan virtuaalikypärän käyttäjä näyttäisi tähtäävän avuttomia uhrejaan itse aseella, ja videonpätkä on herättänyt katsojiensa keskuudessa paljon keskustelua pelin julmuudesta ja pelaajien sietokyvystä.

Modin kehittänyt insinööriopiskelija Joseph Delgado astui itse esiin pian videon leviämisen jälkeen, ja paljasti potevansa kummaa syyllisyyttä projektinsa tiimoilta. Ilmeisesti kokemuksen raakuus on liikaa jopa kehittäjälle itselleen, eikä mies ole laisinkaan varma siitä, pitäisikö modia julkaista.

– Haluan vain mainita, etten ole sadisti. Tällainen tavara voi todella saada leuat loksahtamaan. Se saa sinut tuntemaan katumusta, se on hullua, Delgado päivitteli keskustelupalstalla.

Osa pätkän nähneistä on kuitenkin käynyt epäilemään Delgadon projektin todellista tehoa. Koska kyseessä on lopulta vain peli, eivät paatuneimmat räiskijät koe modin tekevän kokemuksesta tunnetasolla kovinkaan erilaista.

– Se tuntuu helvetin brutaalilta. Luulisin, että vaistomme olla satuttamatta avuttomia ihmisiä on hyvin vahva. Jos et ole kokenut sitä, et voi ymmärtää, Delgado yritti selittää epäileväisille kommentoijille.

Tiedossa ei ole, tullaanko modia koskaan levittämään vapaasti. Sen kehityskaarta voi seurata täältä, ja video itse löytyy myös linkin takaa.

Lähde: veryjos, Reddit, VG247

Lisää luettavaa