Brittitutkimus: pelien loottilaatikot johtavat lasten uhkapelaamiseen (päivitetty)

Miljoonan alaikäisen kerrotaan altistuneen uhkapelaamiselle pelien loottilaatikoiden välityksellä.

22.11.2018 17:44

Päivitys kello 19:40: Britannian uhkapelikomissio on täsmentänyt sen tuoreesta lasten uhkapelaamista käsittelevästä raportista tehtyjä tulkintoja. Lausunnossaan GamesIndustry-sivustolle se on kertonut,, että uutisraporteista huolimatta se ei ole havainnut kytköksiä loottilaatikoissa ja nuorten uhkapelaamisen välillä, vaan liitti sitä sivuavan kysymyksen mukaan raporttiinsa aiheen suosion ja mahdollisimman kattavan tiedonkeruun nimissä.

– Emme ole millään tavalla viitanneet kyselyssä niiden [loottilaatikoiden] altistavan uhkapeleille, komission lausunnossa kerrotaan.

Kokonaisuudessaan GamesIndustryn jutun voi lukaista tästä.

Alkuperäinen uutinen: Brittitutkimus kertoo videopelien loottilaatikoiden johtavan lasten uhkapeliongelmiin.

Uhkapelikomission tutkimuksen mukaan 450 000 11-16 -vuotiasta lasta uhkapelaa säännöllisesti. Uhkapeliongelmista kärsivien lasten määrän kerrotaan nelinkertaistuneen 50 000 lapseen kahden vuoden aikana. Tutkimuksen perusteella yli kolmannes 11-16 vuotiaista oli käyttänyt omaa rahaansa uhkapelaamiseen viimeisen 12 kuukauden aikana.

Komissio nostaa tutkimuksessaan yhdeksi ongelmaksi myös videopelien loottilaatikot. Arvioiden mukaan lähes miljoona nuorta on altistunut uhkapelaamiselle loottilaatikoiden välityksellä.

Tutkimuksen perusteella lasten peliongelmat eivät kuitenkaan näy verkkokasinoilla tai virallisilla vedonvälittäjillä. Lasten kerrotaan pelaavan ensisijaisesti sääntelyn ulkopuolella lyömällä vetoa tai pelaamalla rahasta kavereidensa kanssa.

Lähde: BBC

Lisää luettavaa