Brittiprinssi Harry ei ole Fortniten suuri ystävä: ”pelin ei pitäisi olla sallittu”

Fortniten koukuttavuus huolettaa brittiprinssiä.

24.3.2022 16:57

Epic Gamesin ilmiöpeli Fortnite on saavuttanut virallisesti sen mittaluokan, että jo Britannian kuninkaallisessa perheessä siltä ei ole voitu välttyä. Asia tuli selville tällä viikolla, kun prinssi Harry antoi ymmärtää lontoolaisen NMKY:n tapahtumassa, kuinka Fortnite pitäisi hänen mielestään mahdollisesti jopa kieltää.

– Pelin ei kuuluisi olla sallittu. Missä on hyöty, että se löytyy kotitaloudestasi? Se on luotu addiktoimaan sinut tietokoneen äärellä niin pitkäksi aikaa kuin mahdollista. Se on vastuutonta, brittimedia raportoi Harryn todenneen.

Harry puhui tapahtumassa mielenterveysasiantuntioiden kanssa osana isompaa mielenterveyttä käsittelevää kampanjaansa. Samassa yhteydessä tämä sohaisi myös sosiaalista mediaa toteamalla sen olevan addiktoivampaa kuin alkoholi ja huumeet, sekä kehoitti vanhempia saamaan lapset vuorovaikuttamaan enemmän ulkomaailman kanssa.

Fortniten valtaisan suosion myötä varsinkin pelien mahdollinen koukuttavuus on puhuttanut jälleen isosti maailmalla ihan Suomeakin myöten. Erilaiset moraalipaniikin muodot eivät ole mikään uusi ilmiö peleistä puhuttaessa. Osin tämän myötä Suomeen onkin syntynyt ajan myötä esimerkiksi pelikasvatustoimintaa, jonka tarkoituksena on ollut auttaa ihmisiä ymmärtämään pelaamista ja sitä koskevia ilmiöitä.

Lähde: BBC, The Daily Express

Lisää luettavaa