Britannia esti uuden pelin myynnin ensimmäistä kertaa sitten Manhunt 2:n

Omega Labyrinth Z ei näillä näkymin pääse myyntiin Britteihin sisältönsä takia. Vastaavaa tapahtui viimeksi kymmenen vuotta sitten Manhunt 2:n kanssa.

17.3.2018 13:34

PlayStation 4:n ja Vitan luolastoseikkailupeli Omega Labyrinth Z ei pääse tavanomaiseen kauppamyyntiin Iso-Britanniassa. Maassa peli-ikärajoja valvova Video Standards Council on ilmoittanut, ettei se ole päättänyt antaa pelille sen myyntiin tarvittavaa PEGI-ikärajaa.

Keskeiseksi syyksi tuomiolleen VSC kuvailee pelin edistävän lasten seksualisointia, kun muuten se on tyylillisesti houkutteleva alle 18-vuotiaalle yleisölle.

– Seksuaalinen vihjailu ja toiminta on pelissä toistuva teema, joka vihjaa lapsiin kohdistuvasta seksuaalista toimintaa normalisoivasta käytöksestä. Palkintona pelissä edistymisestä pelaajalle annetaan mahdollisuus stimuloida seksuaalisesti naishahmoja joko peliohjainta tai kosketusnäyttöä käyttäen, VSC kertoo lausunnossaan.

Peliä on julkaisemassa lännessä PQube, joka on vastannut aiemmin myös seksuaalisella sisällöllään huomiota herättäneen Gal*Gun-sarjan länsijulkaisusta. Peliblogi Kotakulle antamassaan lausunnossaan VSC toteaa, että nimenomaan Omega Labyrinth Z :n tapa käsitellä lasten seksualistointia johti sen banneihin. Tähän liittyen VSC nostaa esimerkkinä esiin yhden sen minipeleistä, jossa hypistelemään päästään nallekarhua pitelevää pientä lasta, vaikka tämä ei puheen perusteella ole halukas osallistumaan moiseen.

Omega Labyrinth Z on saanut vastaavan kohtalon myös jo Australiassa ja Saksassa, jotka tunnetusti ovat tiukempia, mitä tulee pelien sisältöön. Britanniassa viimeksi vastaavan kohtalon koki vuonna 2008 väkivallastaan tunnettu Manhunt 2, joka sekin lopulta keplotteli tiensä kauppojen hyllyille.

Julkaisija PQube on kertonut valittaneensa asiasta, mutta ilman tuloksia. Peliä ei näin ollen tuoda myyntiin Briteissä, Saksassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Irlannissa. Euroopassa noin muuten bannilla ei pitäisi olla vaikutusta sen myyntiin ja myös Yhdysvalloissa Omega Labyrinth Z:n on odotettu ilmestyvän saataville Mature-ikärajaluokituksella.

Lähde: BBC, VSC, PQube, Kotaku

Lisää luettavaa