World of Warcraft näyttää odotetusti jäävän viimeiseksi suureksi kuukausimaksulliseksi MMO-peliksi, sillä sen tehnyt Blizzard katselee jo uusia rahastusmalleja. Studion pomo Mike Morhaime puhui Blizzardin seuraavasta suurpelistä eli Titanista sijoittajille.

– Olemme valitsemassa uutta suuntaa projektille ja mietimme uudelleen millaisen pelin siitä haluamme. Emme voi puhua vielä yksityiskohdista, mutta on epätodennäköistä, että siitä tulisi kuukausimaksuihin perustuva MMORPG.

Mahdollisia muita maksumalleja vastaavissa peleissä ovat esimerkiksi jatkuviin mikromaksuihin perustuva f2p-tyyli ja Guild Wars 2:n malli, jossa pelistä maksetaan könttäsumma ja rahastus suoritetaan pelihahmon ulkonäköön vaikuttavien kosmeettisten esineiden avulla.

Morhaime muistutti samalla, ettei Titanilla ole vielä julkistettua tai edes suunniteltua julkaisupäivää. Se ei tule yllätyksenä, sillä Blizzard ilmoitti toukokuussa, että projekti pannaan uudestaan suunnittelupöydälle. Samalla osa Titanin parissa työskennelleistä pelinkehittäjistä siirrettiin World of Warcraftia ja Blizzard All-Starsia kehittäviin tiimeihin. Titanin tekijöjoukkoa kasvatetaan oletettavasti uudestaan vasta, kun projektin suunta on taas selvillä.

Lähteet: Eurogamer, Polygon

 

 

Lisää luettavaa