Blizzard-perustaja ja -johtaja Mike Morhaime siirtyy sivuun 27 vuoden jälkeen

Mike Morhaimen on tullut aika siirtää Blizzardin johtajan paikka uusiin käsiin.

4.10.2018 17:20

Blizzard Entertainmentilla sen alkuhetkistä lähtien työskennellyt Mike Morhaime on siirtymässä sivuun yhtiön johdosta. Morhaime vaikuttaa Blizzardilla vastaisuudessa neuvonantajana, kun taas hänen pestinsä ottaa vastaan World of Warcraftin vastaavana tuottajana tunnettu J. Allen Brack.

– Työskenneltyäni vuosia pelien ja maailmojen parissa eräiden alan lahjakkaimpien ihmisten kanssa olen päättänyt, että on jonkun toisen aika johtaa Blizzard Entertainmentia, Morhaime kertoo jäähyväiskirjeessään.

Morhaime ehti toimia Blizzardin pääpamppuna kokonaiset 14 vuotta, kun tämän kokonaishistoria yhtiössä koostuu kaikkiaan 27 vuodesta. Yhdessä Allen Adhamin ja Frank Pearcen kanssa hän perusti helmikuussa 1991 Silicon & Synapsen, joka vielä ennen Blizzard-nimeä tunnettiin hetken aikaa myös Chaos Studiosina.

Morhaimen paikan ottava Brack on vaikuttanut Blizzardilla tähän mennessä 12 vuotta. Hänen mukaansa Blizzardin on määrä hänenkin alaisuudessaan luoda pelejä pelattavuus edellä ja yhteisöään kuunnellen. Uusiksi tukijoiksi hän saa rinnalleen Blizzardin johdossa Ray Greskon ja Adhamin. Overwatchin ja Diablo III:n luomisessa muun muassa avustanut Gresko on jatkossa Blizzardin kehitysjohtaja, kun taas Adham tasapainottelee vastaisuudessa ”useiden uusien pelien” valvomisen ja koko yhtiötä koskevien hallinnollisten tehtävien välillä.

Lähde: Blizzard Entertainment

Lisää luettavaa