Bethesda: Wolfenstein III on todellisuutta ja Dishonored-sarja palaa vielä

Bethesdan Pete Hines on paljastanut fanien toivomille jatkoille valoisan tulevaisuuden.

15.9.2018 08:27

Bethesdan varapuheenjohtaja ja markkinointivastaava Pete Hines on paljastanut yhtiön tekevän Wolfenstein III:n sekä lohdutellut pettyneitä Dishonored-faneja sarjan jatkon suhteen.

Game Centralille antamassaan haastattelussa Hines paljastaa Wolfenstein-sarjan jatkon olevan suunnitelmissa, vaikka yhtiö keskittyykin nyt hetkellisesti samaan maailmaan sijoittuviin sivutarinoihin, Youngbloodiin ja Cyberpilotiin.

– Tietenkin olemme tekemässä Wolfenstein III:a. He sanoivat [E3:ssa] pitävänsä taukoa päätarinasta tehdäkseen sivuosat. Mutta pitäähän meidän kaikkien nähdä, kuinka tarina päättyy, Hines kommentoi nauraen.

Haastattelussa Hines juttelee pitkään muun muassa yksinpelien tilasta, jonka on pelaajien keskuudessa kuviteltu olevan viimeaikoina heikoilla yhä useamman yhtiön keskittyessä moninpelikokemuksiin. Vastaavan kohtalon on näyttänyt kokevan myös Dishonored-sarja, jonka Arkane Studios paljasti jääneen tauolle.

Hines toppuuttelee asian suhteen pettyneitä faneja.

– Sitä ei kannata ottaa liian kirjaimellisesti. Arkanella on kaksi studiota, jotka työstävät useiden eri projektien parissa. Heidän kommentti ei ollut sen kummoisempi kuin Todd Howardin, joka sanoi tekevänsä ensin Fallout-pelin, sitten Starfieldin ja sitten TES6:n. Hän ei sanonut, ettei hän tee enää koskaan uutta peliä näihin pelisarjoihin.

Hines tarkentaakin Dishonored-suunnittelija Ricardo Baren antamaa kommenttia sen verran, että studion toiveissa on vain kokeilla välillä jotain täysin uutta kymmenen vuoden jälkeen. Bethesdan aikeina ei ole myöskään sitoa omia studioitaan työstämään vain yhtä ainoaa pelisarjaa, vaan antaa kullekin mahdollisuus kokeilla uusia asioita ja pelejä, mistä Arkane näyttäisi ottavan seuraavaksi vaarin.

Bethesdan tulevissa suunnitelmissa seuraavaksi markkinoille ennättää Fallout 76 lokakuussa, Wolfenstein-sivuosat ensi vuonna ja sitten Starfield sekä The Elder Scrolls 6 hamassa tulevaisuudessa.

Lähde: Game Central

Lisää luettavaa