Bethesda sopi kiistansa Fallout Shelterin ja Westworld-pelin hämmentävistä samankaltaisuuksista

Kiista Fallout Shelterin ja Westworld-mobiilipelin samankaltaisuuksista on päättynyt.

5.1.2019 10:07

Bethesdan ja Behaviour Interactiven oikeuskiista Fallout Shelterin ja Westworld-mobiilipelin ympärillä on saatu pääätökseen. Osapuolet ovat vahvistaneet päässeensä asian suhteen sopimukseen, joskaan yksityiskohtia kyseisestä sopimuksesta ei ole vahvistettu muuten kuin että osapuolet hoitavat kukin omat oikeuskustannuksensa.

Ainakaan Westworld-peli ei näytä joutuneen vedetyksi latauskaupoista. Se on saatavilla vielä kirjoitushetkellä, vaikka lakidokumenttien mukaan varsinainen sopimus saavutettiinkin jo marraskuussa ja lyötiin lukkoon joulukuun puolella.

Westworld-pelin käynnistämä riita sai alkunsa kesällä, kun Bethesda syytti Behaviouria ja Warner Brosia pelin samankaltaisuuksista Fallout Shelterin kanssa. Bethesdan mukaan peli ei lainannut Shelterilta vain ideaa ja visuaalista tyyliä, vaan että se sisälsi myös Shelterissa käytettyä koodia jopa siinä määrin, että peleistä löytyi samanlaisia bugeja. Behaviour oli keskeinen osa tapausta siinä, että se oli mukana kehittämässä sekä Fallout Shelteria että Westworld-mobiilipeliä.

Lähde: Gamespot

Lisää luettavaa