Battlefield jatkaa hassuttelua easter egg -salaisuuksillaan – viimeisimpiä löytöjä ovat sormipyssyt ja portaikko taivaaseen

Battlefieldissa pöhköillään yhä, tällä kertaa portailla ja sormipyssyillä.

27.6.2019 23:27

Battlefield-sarja on vuosien varrella tullut tunnetuksi erilaisista hupsuista salaisuuksistaan, kuten jättimäisistä haikaloista ja pöhköistä latausanimaatioista, eikä DICE ole unohtanut niitä Battlefield V:nkään kanssa. Viimeisimpänä nyt kesäkuussa pelistä on bongattu parikin niin sanottua easter eggia, joista toinen on mystinen porrasminipeli ja toinen vuorostaan uusi sormipyssyase.

Porrasminipeliä on esitellyt muun muassa YouTube-käyttäjä Jackfrags. Siihen on mahdollista päästä käsiksi Battlefield V:n Practice Range -harjoittelukartassa, jossa pelin rakentelumekaniikkojen hyödyntäminen oikeassa paikassa mahdollistaa erikoisten portaiden luomisen karttaan. Portaita on mahdollista jatkaa korkealle taivaisiin asti, mutta etenemistä varten pelaajien on löydettävä aina oikeat kohdat, joista rakentelua voi viedä pidemmälle. Rakenteluun tuodaan vähitellen haastetta myös erilaisilla vaaroilla, kuten portaiden vähittäisellä rappeutumisella sekä paikalle liihottavilla lentokoneilla.

Tiedossa ei toistaiseksi ole, mihin portaikot voivat lopulta johtaa. Battefieldin yhteisövastaava Adam Freeman on antanut Twitterin puolella itse asiassa jopa ymmärtää, ettei salaisuus ole oikeastaan vielä valmis, vaan että se lipsahti julki ennen aikojaan osana tämänviikkoista päivitystä. Toki varmuutta ei ole, josko Freeman on halunnut kommenteillaan vain tarkoituksellisesti hämätä salaisuuksien innokkaita jahtaajia.

Sormipyssyt sen sijaan vaikuttavat varsin valmiilta lisäyksiltä. Ase on löydettävissä ainakin Hamada-kartasta, joskin epäselvää on, miten sen saamiseen vaadittavat asiat on mahdollista aktivoida kartassa. Mitenkään tehokkaasta aseesta ei ole myöskään kyse, sillä sen osuman on raportoitu tekevän noin kymmenen vahinkopisteen edestä vauriota ja kuoleman myötä sen menettää saman tien. Hupiarvoa siinä kuitenkin piisaa niin ”pew pew” -huudoilla kuin rujolla latausanimaatiolla, kuten oheinen DANNYonPC-video osoittaa.

Lähde: Kotaku, Polygon

Lisää luettavaa