Maaliskuussa tekniseltä kannalta köhien matkansa aloittanut SimCity on käynyt kaupaksi 1,6 miljoonaa kertaa. Asia käy ilmi Electronic Artsin maaliskuussa päättynyttä tilikautta käsittelevässä tulosraportissa, jonka mukaan pelin myynneistä noin puolet ovat olleet digitaalisia.

Maininnan arvoisena yhtiö on pitänyt myös Battlefield– ja FIFA-sarjan sekä The Simpsons: Tapped Out -mobiilipelinsä menestystä. Battlefield 3:n Premium-palveluun se kertoo saaneensa kaikkiaan tilaajia nyt 3,5 miljoonaa, kun taas FIFA 13 on myyty 14,5 miljoonaa kappaletta – noin 30 prosenttia enemmän kuin FIFA 12 teki samassa ajassa. Simpsonit puolestaan oli yksi viidestä kaikkien aikojen tuottavimmista iOS-peleistä kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Digitaaliset markkinat ovatkin olleet viime aikoina erityisen tärkeitä EA:lle. Jopa FIFA-sarjan kohdalla digitaalisuus on kasvattanut merkitystään, sillä FIFA Ultimate Teamin tapaisten tempausten kautta yhtiö kertoo saaneensa yksin jo FIFA 13:n digimyynneistä kasaan 200 miljoonaa dollaria. Se on yhtiön mukaan 94 prosenttia enemmän kuin mihin FIFA 12 kykeni viime vuonna. Kaikkiaan koko FIFA-sarjan digimyynnit ovat tilikaudella olleet 350 miljoonan luokkaa.

FIFA-palloilusta EA ei olekaan aivan heti luopumassa. Se ilmoitti tänään jatkaneensa FIFA-lisenssiin liittyviä oikeuksiaan aina vuoteen 2022 asti.

Aivan kaikki ei kuitenkaan jatku kuin ennen. EA-pomo Frank Gibeaun uutistoimisto Reutersille antaman haastattelun mukaan yhtiö ei ole enää aikeissa maksaa asevalmistajille peleissä käytettävistä oikean elämän aseista. Gibeaun mukaan sananvapauslaki on nimittäin heidän puolellaan.

Mitä tulee EA:n ja Disneyn tekemään Star Wars -pelisopimukseen, on pelijätti sanonut, ettei siltä ole luvassa Tähtien sota -universumiin sujahtavaa peliä ainakaan ennen ensi vuotta. Sama pätee Tiger Woods– ja UFC-peleihin.

Menneellä tilikaudellaan Electronic Artsin liikevaihto ylsi GAAP-normin mukaisesti laskettuna 3,8 miljardiin dollariin (2,9 miljardiin euroon), kun vuosi sitten se oli 4,1 miljardia. Nettovoittoa se kärräsi sisään kuitenkin 98 miljoonaa dollaria (74 miljoonaa euroa), kun vuosi sitten lukemat olivat 76 miljoonassa dollarissa.

Uuden tilikauden EA aloittaa siinä uskossa, että se on hyvissä kasvuasemissa uuden konsolisukupolven astuessa kehiin. Viimeisten kuukausien aikana yhtiö onkin käynyt läpi muutamia rakenneuudistuksia, minkä myötä yhtiön työvoimasta noin kymmenen prosenttia irtisanottiin. Myös vuodesta 2007 asti yhtiön toimitusjohtajana toiminut John Riccitiello irtisanoutui viime maaliskuussa. Hänen seuraajastaan ei ole vielä tietoa.

Lähde: EA (1), (2)Reuters, Gamespot, Gamesindustry

Lisää luettavaa