Battlefield ei lähde Call of Dutyn linjalle

EA:lla ja Battlefieldista vastaavalla DICE-studiolla ei ole aikeita lähteä Activisionin Call of Duty -sarjan vuosittaiseen julkaisutahtiin.

28.8.2013 15:00

Battlefield-sarjasta vastaava DICE-studio ei halua lähteä haastamaan kilpailevan Call of Duty -sotasarjan vuosittaista julkaisutahtia. Sarjan tulevaisuudenkuviot ovat herättäneet jonkin verran huolta pelaajissa, joiden mielestä Battlefield 3:n ja lokakuussa ilmestyvän neljännen osan välissä kuluneet kaksi vuotta tuntuu liian vähäiseltä kehitysajalta.

Battlefieldin julkaisija Electronic Arts on viime vuosina julkaissut vuorottain uuden Battlefield– ja Medal of Honor -sotapelin, joista jälkimmäinen sarja iskettiin jäihin alkuvuodesta. Korvaajaa ei haeta vuosittaisella Battlefield-pelillä, sillä sarjan tuottaja Patrick Bachin mukaan DICE ei pystyisi tekemään täysin uutta peliä moisella tahdilla. Bach tiedostaa myös, että ihmiset pelaavat ladattavien lisäysten myötä yhä Battlefield 3:a. Sama kaava jatkuu Battlefield 4:n kohdalla.

– Meillä oli 18 kuukauden edestä Battlefield Premiumia ja ihmiset halusivat yhä enemmän sisältöä tuona aikana. Nyt pääpelin julkaisusta on lähes kaksi vuotta, ja ihmiset tuntuvat yhä jatkavan Battlefield 3:n pelaamista. Ilmeisesti he haluavat pelata Battlefieldiä ympäri vuoden, Bach sanailee.

Myös EA-pomoihin lukeutuva Frank Gibeau vahvistaa, että yhtiö haluaa eri räiskintäsarjoja eri vuosille.

– Tämänhetkinen räiskintäsyklimme on Battlefield, Titanfall ja Star Wars: Battlefront. Haluaisimme noiden kolmen brändin kehittyvän eteenpäin. Pohdimme parhaillaan, miten tulemme ajoittamaan pelit, koska ne tekevä tuloaan, Gibeau kertoi tuoreessa haastattelussa.

Battlefield 4 julkaistaan lokakuun 31. päivä PS3:lle, Xbox 360:lle ja pc:lle. PS4-versio julkaistaan konsolin julkaisussa 29. marraskuuta, kun taas Xbox One -versio saapuu konsolin tavoin joskus ensi vuoden puolella.

Lähde: CVG // VideoGamer.com

Lisää luettavaa