Battlefield 4 -tekijät kritisoivat Xbox Onen siirtymistä vuodelle 2014

Ruotsalaisen DICE-pelistudion avainhenkilöt kritisoivat eilistä Xbox One -lykkäystä.

15.8.2013 21:45

Xbox Onen julkaisua lykättiin eilen ensi vuoden puolelle kahdeksassa maassa, joihin lukeutuu Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Venäjä, Sveitsi, Belgia ja Alankomaat.

Microsoftin ilmoitus ei harmistuttanut ainoastaan täkäläisiä pelaajia. Kritiikkiä on kantautunut myös ruotsalaiselta DICE-pelistudiolta, jonka käsialaa on suursuosiosta nauttiva Battlefield-sotapelisarja.

Päätöstä harmittelee muun muassa Battlefield 4:n pelimekaanisiin pääsuunnittelijoihin lukeutuvat Alan Kertz sekä Gustav Halling Twitter-tileillään.

– Microsoft yrittää tehdä PS4:n hankkimisesta helpompaa ja helpompaa Ruotsissa, Kertz twiittaa.

– En ole varma, mitä Xbox-väki ajatteli jättäessään Ruotsin kaltaisen progressiivisen maan julkaisusta. Ostamme aina kaikkea kuumaa, ja se tulee olemaan PS4, Halling vuorostaan kirjoittaa.

Kertz lyttää myös lykkäyksen perusteena käytetyt lokalisaatiot lukuisiin suomalaispelaajiinkin pätevällä perusteella.

– Kaikki puhuvat täällä englantia. Paikalliset suorastaan vihaavat ruotsinkielisiä käännöksiä, Kertz toteaa.

Kaksikon työstämän Battlefield 4:n on tarkoitus ilmestyä muiden konsoleiden tavoin Xbox Onelle, kunhan konsoli julkaistaan ensi vuonna. Kilpailevalle PlayStation 4:lle ei vuorostaan ole ilmoitettu tarkkaa julkaisupäivää.

Oletteko samaa mieltä DICE-kaksikon kanssa? Vaikuttiko lykkäys mielestänne Xbox Onen paikallisiin menestysmahdollisuuksiin?

Lähde: @Demize99 // @gustavhalling

Lisää luettavaa